Daj no, ne stokaj …

Neverjetno, kakšne zgodbe slišim, spremljam, berem …

Dosti ljudi, ki želijo napisati knjigo, se obrača name. Nekaterim sem podpora pri sami izdaji knjige, drugim pri promociji, tretjim že v fazi sestavljanja zgodb in vsebine. In česa vse ne slišim / preberem … koga vse spoznam …

Samo en velik poklon lahko dam temu bitju, ki se imenuje človek, kaj vse je sposoben nositi na svojih plečih, kaj vse preživeti in koliko moči premore. Ob vsem tem pa zmožen ostati prijazen do soljudi, miren v duši, sproščen na obrazu, iskren v očeh in neverjetno topel v dotiku.

Spoznavam zgodbo dekleta, kako je videla svojega fanta padati v prepad s skalovja gora na njunem zaljubljenem izletu v zimske gore, kjer ga je zadnjič poljubila.

Berem zgodbe borbe za življenje, kjer se  boju z boleznijo ne en ne drugi ne predata – in se čudim, kako lahko človek s toliko udarci in urezninami ustvarja toliko lepega za ta svet.

Spoznavam materinsko ljubezen neslutenih razsežnostih, ki ob smrti otroka najde moči in razloge za nadaljnjo življenje. Lahko se trudim razumeti, a v resnici ne morem dojeti, kaj prestajajo starševske oči, ko zadnjič pogledajo otroka, preden so ga primorani položiti v zemljo.

Pišem zgodbe neusahljive, že boleče želje po otroku, ki ga ne moreta dobiti, niti posvojiti, svet pa jima postavlja tako neverjetne preizkušnje, da bodo knjigo krivično dali v rubriko fikcije.

Poslušam tudi zgodbe za hollywoodski film brez potrebnih pretiravanj glede dramatičnosti strahu z orožjem, groženj mafije, izsiljevanj in podkupovanj.

Berem, pišem in spoznavam zgodbe bolečih razhodov, boju za preživetje, strahu pred fizičnimi napadi, zgodbe o spolnih zlorabah, uničenih otroštvih, raztrganih srcih in trenutkih nespametnostih, ki nekoga priklenejo na voziček, drugemu vzamejo življenje prijatelju, tretjemu vzamejo ljubezen njegovega življenja.

In ko gledam te ljudi, ko se skupaj smejemo, pogovarjamo, razmišljamo o prihodnosti ... se čudim, od kje jim moč za to iskrivost v očeh, to toplino v objemu, ta nasmeh na obrazu in ponižnost v vsakem gibu. Ponižni pred življenjem, a mogočni v mojih očeh.

Ob tem si mislim – Petra, in ti scrkljanjka si greniš življenje, ker imaš tako grozne težave kot je ena zavrnitev na mailu, izgubljen posel ali kakšen kilogram kje preveč. Resno?

 

Brezplačna E-knjiga:  NEUSPEHI USPEŠNIH
Česa se lahko naučimo iz neuspehov vseh tistih, ki so danes resnično uspešni in kako lahko to pomaga uspeti nam?

KLIKNITE ZA PRENOS
Neuspehi uspešnih
Brezplačna E-knjiga - česa se lahko naučimo iz neuspehov (tudi drugih).

close-link

 

2018-08-14T22:45:47+00:00

5 komentarjev

 1. ime priimek 17/08/2018 at 7:58 pop - Reply

  Lepo pišeš in zelo pogumna si, ljuba Petra, pa pametna tudi 🙂
  Pravi sonček.
  Srečno še naprej.

 2. Irena 23/08/2018 at 11:20 dop - Reply

  Ja, Petra, res je kot praviš, ljudje, ki so v svojem življenju prestali neizmerne preizkušnje, celo grozote so neverjetno sposobni ostati ali postati pozitivni, prijazni, čuteči, skromni in še in še. Sama sem se naučila v življenju, da prav težke preizkušnje dajo tudi veliko dobrega. Šele takrat, ko imaš za seboj določene preiizkušnje spoznaš, kako majhen si, kako pomembno je delati dobro sebi in drugim, kako pomembna je ljubezen do sočloveka in vsega, kar nam ta čudovito urejena narava nudi. Ko spoznaž življenje z vseh strani si zares sposoben iskreno ljubiti in ceniti in se obenem veseliti vsake malenkosti.
  Tudi ti še zelo mlada izžarevaš veliko moč, lepoto in čudovito pozitivno energijo.
  Ostani taka, kot si, na in v tebi res ni najmanjše pikice, ki bi bila potrebna popravila.
  SREČNO PETRA

 3. Janko 23/08/2018 at 12:28 pop - Reply

  Nikoli dovolj takšnih misli, ker očitno ves čas pozabljamo, kaj imamo!
  Upam, da imaš dovolj virov energije, Petra! Tvoja modrost prehiteva leta!

 4. Leopold 25/08/2018 at 8:39 dop - Reply

  Ja, in še mnogo več. Vsak dan, vsak trenutek je poln novih Zgodb, a, kaj ko še “stare” izkušnje skrivam(o) v sebi.
  Hvala Petra in srečno vsem.
  1489999

 5. JANE 06/09/2018 at 10:45 dop - Reply

  Bravo ! Petra ! Tako mlada ! Tako simpatična ! Tako bistra ! Tako pametna ! PRDVSEM PA POZITIVNA DOBRA DUŠA ! Ne omagaj ! HVALA TI !

Vesela bom komentarjev!

Neuspehi uspešnih
Brezplačna E-knjiga - česa se lahko naučimo iz neuspehov (tudi drugih).

close-link
Kako napisati knjigo... in z njo zaslužiti?
Brezplačen 20-stranski E-priročnik

close-link