Pravi guru življenja

Motivacijski guruji te bodo učili, kako stalno kipeti od energije, medtem ko mi gledamo z občudovanjem v očeh njegovo izjemno nikoli usahljivo energijo, ko skače po odru, poln energije in zanosa. In v teh pogledih vsaj kanček želje – ko bi tudi jaz imel toliko energije in motivacije …

Duhovni guruji te bodo učili, kako biti stalno povezan s sabo (karkoli že to ZARES pomeni), živeti v pomirjenosti nirvane, medtem ko z občudovanjem v očeh opazujemo njegovo mirnost, ob čemer ga nič ne vre v negativna čustva in izbruhe jeze ali zamer. No, vsaj pokaže jih ne. In v teh pogledih vsaj kanček želje – ko bi tudi jaz dosegel tako stanje miru  in sreče.

Poslovni coach-i in guruji te bodo učili, kako dosegati izjemne poslovne uspehe, še več in še višje, ob čemer z občudovanjem v očeh opazujemo njegove poslovne številke in dosežene uspehe, ki jim kar ni konca. Le do kje lahko še gre, prav neverjetno! In v teh pogledih vsaj kanček želje – ko bi tudi jaz imel take poslovne uspehe.

Partnerski terapevti in svetovalci te bodo učili, kako imeti popolno partnerstvo, kjer se s partnerjem o vsem umirjeno pogovorita, dogovorita, ohranjata večno ljubezen in izkazujeta prijetna čustva, poglede in dotike, ob čemer z občudovanjem v očeh opazujemo njegov partnerski odnos. In v teh pogledih vsaj kanček želje – oh, ko bi tudi jaz imel tak lep odnos …

A življenje niso le zanos navdušenja, pomirjenost in sreča, poslovni uspehi in dosežki, lepi pogledi in dotiki ljubezni, sončki in metuljčki in ptički in rožice …

Življenje niso le dan in poletje, morje in višave. Tudi noč ima svoj smisel. Pa tudi zima, tudi puščave in globeli. Le kdor to sprejema, ne skriva in ne zanika, ima v mojih očeh potencial za naziv guruja.

Zame je največji guru narava sama. Opazuj naravo, vse njene malenkosti in celoto, vse njene spremembe in minljivosti, v čemer je moč najti najbolj trdne in čiste napotke za življenje.


P.s.: Mnogo je različnih mnenj, še več dejanskih nevedenj, kaj guru sploh zares pomeni, zato evo, na enem mestu (v kolikor še vi najdete kakšno definicijo, mi jo lahko pošljete, jo dodam): 

GURU, pomen, vir SSKJ:

 1. hinduistični duhovni učitelj ali vodja: indijski guru ...
 2. idejni učitelj ali vodja sploh: Menim, da je naloga vsakega duhovnega iskalca, da si najde pravega guruja
 3. ekspr., navadno s prilastkom vodilni, medijsko najbolj prepoznaven strokovnjak, poznavalec določenega področja

GURU, dobesedni pomen, vir www.spiritualresearchfoundation.org

Beseda “Guru” izhaja iz sanskrta in ima globok duhovni pomen. Sestavljen je iz dveh besed - GU in RU, pri čemer GU pomeni duhovno nepoznavanje večine človeštva, Ru pa svet duhovnega znanja, ki ignorira nevednost. Guru je torej tisti, ki osvetljuje temo duhovne nevednosti v človeku in mu daje duhovne izkušnje in duhovno znanje.

Poenostavljeno povedano (vir: skupina Shamballa): Guru je oseba, ki te lahko popelje iz teme v svetlobo. 

 

2018-05-13T19:37:48+00:00

2 komentarja

 1. Sebastijan 13/05/2018 at 9:35 pop - Reply

  Včasih je dovolj, da imaš v življenju namesto GURU-ja, čisto navadnega električarja. Tudi on ti lahko OSVETLI življenje… 😀😀🤩

 2. Ina 26/09/2018 at 12:36 pop - Reply

  Pozdrav,

  kje pa lahko najdemo guru voditelje oz ucitelje ?

  Lep pozdrav

  Ina

Vesela bom komentarjev!

Neuspehi uspešnih
Brezplačna E-knjiga - česa se lahko naučimo iz neuspehov (tudi drugih).

close-link
Kako napisati knjigo... in z njo zaslužiti?
Brezplačen 20-stranski E-priročnik

close-link