Ste že opazili, da smo Slovenci okuženi z virusom: »To se ne izplača«? Kar koli omenite, kakršno koli zamisel imate, večina ljudi okoli vas bo rekla: »Ah, to se ne izplača ...« Ti so že okuženi, hitro stran od njih.

Če ste dobri prepričevalci in jih že prepričate, da vaša zamisel se izplača, bodo pogovor zaključili z: »Sicer pa – ljudje nimajo denarja. Je kriza ...« Ob teh besedah veste, da mu ni ostalo drugega v rokavu in želi zaključiti pogovor, kajti on ve, da se vaša zamisel nikakor ne izplača ... Pa še 50 primerov, ki dokazujejo njegovo trditev, vam bo znal našteti ...

Pa se res ne izplača?

Biti kuhar se nikakor ne izplača, so mi pravili in še pravijo.

Vprašajte Jamieja Oliverja, ali se izplača ali ne ...

Danes so mediji v hudi krizi. In biti v medijih, biti voditelj oddaje, se sploh ne izplača, so mi pravili in še pravijo.

Vprašajte Oprah, ali se izplača ali ne ...

V Sloveniji je povprečna prodaja izdane knjige okoli 350 izvodov, kar je komaj za pokritje stroškov. Tako da … Pisanje knjige – uf, to se pa sploh ne izplača! Verjemite mi, sem skoraj doktorirala iz tega!

Vprašajte J. K. Rowling (avtorica knjig o Harryju Potterju), ali se izplača ali ne.

Moram še naštevati?

Podala sem tri svetovne morda ekstremne primere. A primere, ki dokazujejo, kako se nekaj izplača in je vredno poizkusiti, jih imate že v Sloveniji za vsakim vogalom. Samo pogledati je potrebno z očmi, ki si želijo videti prakse, kako se določena zadeva izplača.

Vesolje nam ne bi posadilo sanj v naša srca, če nam ne bi dalo tudi moči, da te sanje uresničimo, je zame najmodrejša misel Alberta Einsteina. Misel, ki me vodi, misel, ki bi morala postati osebna himna vsakega posameznika, misel, ki bi se morala vtetovirati v bitje srca in ritem dihanja.

Če delamo to, kar sami resnično čutimo, da želimo delati in dati trgu, saj je to naš talent; če smo to močno gorečo željo prepoznali znotraj sebe in je neodvisna od zunanjih vplivov, zahtev in pričakovanj kogar koli ali česar koli (staršev, medijev, družbe, trendov, prijateljev, otrok ...) ter to združeno s podjetnostjo vnesemo v svoje delo, pri tem pa ohranimo izvirnost,  je za nas vedno prostor na trgu. Vedno. Neodvisno od časa, lokacije ali gospodarskih razmer.   

Iz knjige Virusi Slovenije >>