Vaše življenje je zgolj vaše, ne njihovo. Ostali so na vaši tokratni poti življenja zgolj obiskovalci, ki pridejo in gredo.

Pomislite – vsak trenutek v svojem življenju smo zgolj sami s sabo. Nihče drug ni vedno poleg. Samo mi – naše telo, naše misli, naša občutja. Vsi ostali so kot utrinki – eni so daljši, drugi krajši, eni zasijejo bolj, drugi komaj opazno. A vsi so le začasni.

Mi pa ustvarjamo in prilagajamo svoja življenja na osnovi teh utrinkov: Kaj bodo rekli, kaj pričakujejo od nas, kako jih navdušiti, kakšni biti, da bodo imeli pozitivno mnenje o nas … In pri tem pozabimo nase, na svoje pristne želje.

Verjetno ne more nihče reči, da mu ni popolnoma nič mar za mnenja drugih in da dela popolnoma vse zgolj zato, ker sam tako želi, ne glede na okolje.

Toda – naša življenja bi bila zagotovo neprimerno polnejša, srečnejša in lepša, če bi večkrat naredili tisto, kar ISKRENO ŽELIMO in ČUTIMO – in če bi se večkrat vprašali, ali se je neka misel porodila znotraj nas, v našem srcu, ali je le rezultat zunanjih vplivov in pričakovanj.

In nikar živeti življenja z nenehnim spraševanjem: »Kaj bodo pa ljudje rekli ...« Odgovor na to v pravi resnici nikoli ni pomemben.

Konec koncev – nikoli ne moremo vsem ugoditi. Če nam je prav ali ne, je narava narejena po načelu 'jin-jang'; tema – svetloba; mraz – vročina; moški – ženska; voda – ogenj … In že po zakonu narave je vsega približno 50 : 50. 

Iz tega sledi tudi to, da bo ne glede na to, kaj počnemo na tem svetu, narava vedno težila k temu, da nas bo približno 50 % ljudi podpiralo, 50 % pa ne. V različnih obdobjih življenja bo to sicer različno, vendar se na koncu nekako izravna. Bistveno za nas je le to, na katero polovico se osredotočimo in kaj pustimo za sabo, ko bomo odšli s tega sveta. 

Tvoja odgovornost je, kaj TI daš iz sebe ven, družbi. Kako drugi to sprejmejo, je njihova odgovornost in celo PRAVICA, ne tvoja. 

Ti si središče svojega življenja. Vsi ostali so utrinki, ki pridejo in gredo z različnimi nameni in razlogi. 

Iz knjige NAJDI SVOJO SREČO IN MIR >>

Najdi svojo srečo in mir, petra skarja