Ste že slišali za Simona Sineka? Predvidevam, da naši politiki še niso …

Simon ima izjemno preprosto in zanimivo razlago, kdaj in kaj v resnici ljudje zamerimo vodjem. Razlaga leži v razumevanju razvoja človeštva …

V preteklosti je bil človek za preživetje primoran živeti v skupnostih. Da se je skupnost ohranila in posamezniki preživeli, se je naravno razvil sistem hierarhije. Če je ne bi bilo, bi namreč nekdo prinesel hrano, vsi bi se zapodili v njo, najmočnejši dobili ogromen kos, šibkejši nič ... kar bi vodilo v stalna prerekanja, skrivanja hrane in smrt mnogih. Torej slab sistem za ohranitev vrste. Zato se je naravno razvil sistem hierarhije in zaupanja. Vrednost skupnosti je prav v zaupanju, da ponoči mirno zaspim brez dvoma, da mi ob nevarnosti ne bi ščitil hrbta.  A kdo bo spal in kdo varoval?

Tako se je naravno razvil sistem hierarhije, da se rangiramo in določamo, kdo je alfa. Torej kdo je najmočnejši, najbolj vpliven, najpametnejši, najbogatejši ... oziroma kdo je dominanten, kdo je vodja. Ko nekoga določimo za alfo (za vodjo), prostovoljno stopimo nazaj in mu prepustimo večji kos hrane in ostale ugodnosti. V živalskem svetu alfa samcu vedno pripada prvi izbor hrane in prvi izbor samice.   

Zato je dobro biti alfa (vodja)! In zato si ljudje tako zelo želimo priti na hierarhični lestvici vedno višje, ker višje kot si, več je teh ugodnosti. V današnjem času to pomeni višjo plačo, večjo pisarno, več strežbe, večje spoštovanje, boljša potovanja, kvalitetnejša hrana, lepša obleka ...  

Ampak vse te ugodnosti ne pridejo zastonj!

Skupina ni neumna in tega ne bo prepustila nekomu kar tako ... Pozicija alfe (vodje) pride s ceno: Ko nam preži zunanja nevarnost, upravičeno pričakujemo, da bo ta oseba prva tekla proti nevarnosti, da nas zaščiti. To pomeni, da je vodja. Če tega ni pripravljen storiti, ne bi smel niti stopiti v čevlje vodje. Na nivoju družine je to oče, na nivoju podjetja direktor ali lastnik, na nivoju države pa - saj vemo, kdo. 

Če si vodja, moraš zato biti pripravljen zavarovati svoje ljudi, delati več, se žrtvovati prvi ... To je antropološka razlaga, kaj vodja je in zakaj smo mu pripravljeni dati več. To je socialna pogodba.

In naši politiki?

Zakaj smo tako užaljeni, da so si v trenutku krize dvignili plačo (mimogrede, obenem pa s.p.-jem zvišali prispevke)? Ne gre se za številko. Ne gre se za plačilni razred. Ne gre se za obraze, kdo nam je in kdo ni simpatičen. Gre se za to, da se niso držali globoko zasajene socialne pogodbe človeštva. 

Alfe ali ne, dali smo jim pozicijo vodij države, z vsemi ugodnostmi, a ko smo na udaru zunanjega sovražnika, niso izpolnili odgovornosti alfe. Morali bi žrtvovati sebe, da zaščitijo ljudi. Nikoli ne bi smeli žrtvovati ljudi, da zaščitijo sebe. Kot vodje so popolnoma odpovedali. Se izneverili. In to jim zamerimo. Preprosto čutimo, da ni fer ... Predvsem ne zdaj ... 

Povsem drugače bi bilo, če bi stopili pred narod in rekli. »V krizi smo. Imamo zunanjega sovražnika. Mnogim je težko. Zato smo se odločili, da se politiki ta mesec odrečemo delu plače, da bomo s temi sredstvi pomagali gospodarstvu in državljanom.« (Kot so to naprimer naredili politiki v Singapurju.) Če bi si kasneje, ko se zadeve umirijo, povrnili ta primanjkljaj in zvišali plače, jim ne bi zamerili ...

Od vodje pričakujemo, da se postavi v prvo vrsto, na najbolj nevarno in ranljivo mesto, ko nam preži nevarnost. To so vedeli Indijanci, to so vedeli Aborigini, to so vedeli največji vojščaki … In to vedo prave vodje današnjega časa. V kriznih časih so oni tisti, ki se odrečejo svoji pogači; so oni tisti, ki ostajajo na delu dlje; so oni tisti, ki žrtvujejo sebe v dobrobit skupnosti; so oni tisti, ki jim je najpomembneje zaščititi svoje ljudi pred zunanjimi napadi.

Take cenimo, take spoštujemo in takim nikoli ne zamerimo, če si povišajo plačo. 

Na srečo imamo tudi v Sloveniji dosti takih vodij (a pri tem ne opiram oči v politiko). Bodi pravi vodja. Svet hrepeni po njih! 

 

Brezplačna E-knjiga:  NEUSPEHI USPEŠNIH
Česa se lahko naučimo iz neuspehov vseh tistih, ki so danes resnično uspešni in kako lahko to pomaga uspeti nam?

KLIKNITE ZA PRENOS
Neuspehi uspešnih
Brezplačna E-knjiga - česa se lahko naučimo iz neuspehov (tudi drugih).

close-link