ČESA NAS NISO NAUČILI V ŠOLAH, A NUJNO POTREBUJEMO V ŽIVLJENJU?

Česar nas niso naučili v šolah

Redna cena: 23,00€

POVEDALI STE

Mnenja bralcev

“Prišli so časi, ko smo ljudje odvisni samo še od svojih sposobnosti, znanja in veščin. Ni več pomembno, katero diplomo imaš, temveč samo še, kaj znaš. Kaj znaš takšnega, da je uporabno za preživetje, in hkrati kot takšno prepoznano na trgu? Na koncu namreč štejejo samo še odjemalci in nič več besede. Ta knjiga dobro pozna svoje odjemalce, zato so zapisane samo tiste besede, ki bodo bralcem koristile pri uspehu na trgu. Užitek jo je bilo brati, še bolj vam jo bo udejanjati!”
Mag. Nastja Mulej, trenerka kreativnega in konstruktivnega razmišljanja
“Draga rjavolaska Petra, v četrtek mi je v roke prišla tvoja knjiga Česar nas niso naučili v šolah, brat je dosegel odličen uspeh v tretjem letniku srednje šole in za nagrado so vsi odličnjaki dobili tvojo knjigo, skupaj s citatom Johanna W. Goetheja ‘Nič ni dragocenejšega od današnjega dne!’. Ker že nekaj časa (2 meseca) berem takoimenovane self help knjige, sem bil na začetku nekoliko skeptičen (saj sem jih prebral že kar nekaj – od Napoleona Hilla, Briana Tracyja, Anthonyja Robbinsa …) češ, kaj bo pa “ena Slovenka” vedela o stvari. No in bolj kot sem jo bral, bolj mi je bila zeloo všeč, ne vem sicer zakaj, mogoče ravno zato, ker si Slovenka, mogoče zato, ker je nekakšna mešanica vseh ostalih knjig, ki sem jih prebral, mogoče zato, ker je napisana zelo osebno, iz osebnih izkušenj, mogoče zaradi vsega tega skupaj, nekako mi je bližje kot vse ostale knjige, ki sem jih prebral, enostavno najboljša …”
Matej Matko

Petra, brez tvojih knjig in seminarja, ne bi držal/a v rokah tega, kar imam/š. Hvala. Bila si moja vodnica takrat, ko sem to najbolj potreboval. V začetku. Vse naprej je steklo kot po maslu. Prava poezija. "Česar me niso naučili v šoli"? ... točno tega ... rezultat sedaj držim/š v svojih rokah. Pokazala si mi pot. In to je nekaj, kar besede ne morejo opisati. Še poezija, kljub čudovitemu naboru izrazoslovja, nima besednjaka in dovolj oborožitve za točen oris občutka, ki ga nosim. Ima jo le sinergija v vesolju. Tam je ta informacija, prava in čista, kot solza? Morda ... a o tem v naslednji knjigi. 

Jan Poglajen, avtor knjige Kam pa tebi kompas kaže
“Petra, najprej naj ti povem, da je tvoja knjiga Česar nas niso naučili v šolah REVOLUCIONARNA!!!!! Iskreno, popolnoma me je navdušila, podpišem vsebino in upam, da se bo z njeno pomočjo kaj spremenilo v slovenskem šolskem sistemu, ker tako res ne more iti več naprej. Z moje strani imaš zagotovljeno reklamo, takoj ko knjiga izide, pravzaprav že odkar sem jo začela lektorirati, vsakemu povem, kako navdihujoča je. 🙂 ”
Dr. Adriana Mezeg, lektorica knjige
“Tvoja knjiga je vrhunska in kar lahko rečem, je: ‘Kapo dol!’ Res – odlična je, to bi vsaj starši učencev / dijakov MORALI prebrati!”
Andrej Šumer; URTP, svetovanje v turizmu, s.p.
“Petra je podjetnica že od svoje polnoletnosti, vsak dan bolj uspešna. V svoji knjigi nam izda in zaupa svojo šolo znanja, da bi znali izkoristiti situacijo, v kateri se nahajamo, da bi vzgajali otroke v radovedneže, ki razmišljajo drugače in uresničujejo svoje ideje ter poti do ciljev … Da si sami upamo več, verjamemo v svoje korake in pot, katero si vsakodnevno utiramo … Naj bo ta zadovoljena in uspešna. Vas vabim v realno šolo PODJETNIŠTVA … Vstopite … ”
Zorica Jakolin, organizatorka poslovnih dogodkov ZoryEvents
“Pred dnevi sem prebrala vašo knjigo Česa nas niso naučili v šolah. Z eno besedo bi jo opisala kot enkratno … to knjigo bi moral prebrati tudi vsak, ki se kakorkoli ukvarja z poučevanjem oz. izdelavo šolskega programa. ”
Sandra Pohole, ustanoviteljica blagovne znamke K8 dizajn
“Trenutno zaključujem branje tvoje knjige in nič ne pretiravam, če napišem, da mi bo ta knjiga spremenila življenje. To pa zato, ker sem v njej dobil potrdilo, opomin in samozavest ter pogum za svoje razmišljanje o poklicni poti in s tem seveda o življenju.”
Nejc Velikonja
“Lep pozdrav gdč. skodrana predavateljica. Sicer se ne poznava, a bi vam želel le čestitati za krasno, preprosto in odlično napisano knjigo o podjetništvu. Sam sicer nisem podjetnik, ampak kljub temu - ko sem knjigo bral, človek ugotovi, da smo pravzaprav vsi ljudje podjetniki svojega lastnega življenja … Odlična knjiga, ki je s preprostimI besedami dojemljiva tako uspešnim podjetnikom kot “navadnim smrtnikom”. Ravno tako vam čestitam za vse vaše uspehe, kot je maraton … He he moram povedati, da sem se ob branju knjige tudi velikokrat na glas nasmejal 🙂
Če mi dovolite, da sem se malce bolj iskren … Glede na to, da nisem podjetnik … že to dejstvo … moram povedati, da me iz tega pogleda knjiga sama (oziroma naslov knjige Česar nas niso naučili v šolah) ni ravno najbolj pritegnil … (razumljivo, saj ljudje posegamo po literaturi, ki so bolj iz poklica, katerega opravljamo). Torej kot ‘ne-podjetnika’ me je pritegnila platnica, slika … Vaša slika daje neverjetno ogromno karizmo … tako da sem že v prvih stavkih knjige videl sebe … In mislim, da vsak, ki to knjigo prime v roke, občuti enako toplino, se enako poistoveti z njo, vidi sebe v šolskih klopeh in podoživlja enake stvari, katere ste opisovali v knjigi …
Moram reči, da mi je knjiga že velikokrat prav prišla, ko sem imel s kom kakšno debato, ko sem se spomnil na knjigo … Spremenila je moj govor in razmišljanje o marsičem … Tako da resnično še enkrat … iskrene čestitke … Že dolgo nisem imel priliko prebrati resnično dobre knjige, ki ima poleg znanja, sprostitve, ogromno dobre volje in ‘dušo’.”
Kristjan Siftar
“Danes sem končal z branjem tvoje knjige Česar nas niso naučili v šolah. Prebral sem že par podobnih knjig, ampak moram reči, da me je tvoja še najbolj navdušila. Ali je to zato, ker je trenutno zadnja prebrana, ali je zato, ker si mlada podjetnica, tako kot sem sam? Kakorkoli, že ko sem jo prvič videl na spletu, sem komaj čakal, da jo kupim in preberem. Začel sem jo brati z velikim navdušenjem in to navdušenje me je držalo na prav vsaki strani tvoje knjige. Veliko prebranega sem že vedel od prej, ampak tudi veliko tega sploh nisem nikoli res začel upoštevati in izvajati. Vse do danes! Takoj po končanem branju sem vzel v roke zvezek, kjer sem si konec lanskega leta že zapisal cilje za 2013, in sem še dopisal nekaj ciljev bolj podrobno, kot si svetovala v knjigi.”
Luka Debevec, Tapetništvo Luka Debevec s.p.
“Moram vam povedat, da mi je bila vaša predstavitev knjige Česar nas niso naučili zelo všeč. Tudi moj sin je bil ves navdušen. Z vašim žarom, iskrenostjo, prisrčnostjo, neposrednostjo in pristnostjo pripovedovanja ste nas povsem osvojili. Čudovito je bilo. Vaše besede so kot hrana za dušo. Včasih se je res potrebno preprosto ustaviti in prisluhniti šepetanju v sebi. A kaj, ko potem to “šepetanje” nekam potisnemo in gremo po neki ustaljeni poti naprej, čeprav vemo, da nas ne osrečuje in izpopolnjuje, ker to nismo mi. Potem pa človek z leti nekako otopi in živi (tako kot ste rekli) v nekem kalupu. Zato pa so takšna ‘predavanja’ in knjige, kot je vaša, kar nekakšen alarm, ki te zbudi in ti reče: ‘Hej, daj no, naredi nekaj zase, bodi že končno ti!’ No, sicer nekega čudeža čez noč ravno ni za pričakovati, a je že to nekaj, da začneš it v pravo smer in na njej vztrajaš.”
Damjana Trauner Zajc
“Knjiga me je navdušila in zelo pozitivno presenetila. Res si lahko mladim vzor in navdih, da se odločijo za samostojno podjetniško pot. Všeč mi je tvoje razmišljanje in delovanje, saj se nisi pustila vkalupiti v običajnega davkoplačevalca in državljana, ki ga država želi imeti. Moje mnenje je, da je treba je razmišljati “out of the box” in imeti “big picture”. To si definitivno s to knjigo dosegla. Čestitke za čudovit knjižni prvenec. Jaz jo priporočam vsakomur.”
NAPOLEON, Zavarovalno zastopanje Kristjan Cvek s.p.
“Povem vam, da mi delo na vrtu trpi zaradi tega, saj je kar ne morem nehat brati 🙂 🙂 🙂 Vse mi je že znano, po drugi strani pa nič. V glavnem – čudovita knjiga. Psst brala sem jo med delom v službi, sedaj doma, jaoo pa ravno zdaj, ko imam največ dela. Očitno mi je ta knjiga usojena. Resnično preprosto napisana ter zelo poučna. Kdaj izide še naslednja virus knjiga? Virus pa zato, ker me je okužila 🙂 Namreč ogromno berem o psihologiji, socialnih zadevah … in vedno berem le tisto, kar mi paše … A vašo knjigo pa od začetka in če me ne bi tako zanimalo, kaj bo naprej, bi jo še enkrat šla brat na začetek. Tako da – super, ste moje upanje. Ste pa super, ker ne prodajate t.i. buck, ampak nasvete, katerim bi se morali približati učencem osnovnih šol, ker svet se je začel kontra vrteti … 🙂 ”
Violeta
Petrina knjiga Česar nas niso naučili v šolah mi je leta 2012 spremenila potek mojega življenja. Vse njene besede, ki sem jih prebral v njenih knjigah in slišane besede na več njenih delavnicah in seminarjih pa so bile zlata vredne. Petra je karizmatična osebnost, pripravljena pomagati, zato sem izredno hvaležen, da sem jo spoznal. Je velika inspiracija za pisanje moje knjige, ki je v nastajanju. Hvala Petra.
Ivan Jurgec

BLOG

Iz knjige

Kaj si drugi mislijo o nas, Slovencih?

18 novembra, 2015|Komentarji so izklopljeni za Kaj si drugi mislijo o nas, Slovencih?

Včasih nas prav presenetijo. Včasih pozitivno, včasih ... no, nikoli ni negativno, mi pa včasih dajo malo misliti s svojimi komentarji.

MOGOČE VAS ZANIMAJO ŠE:

Ostale knjige

Izobraževalno potovanje po Kaliforniji mi je bilo dokaz, da nas Američani lahko naučijo podjetnosti. Če znamo ta znanja prilagoditi na naše, slovensko, okolje, lahko dosežemo mnogo.

Ljudje smo si tako različni … A nekaj nam je skupnega – vsi si želimo mir v duši in srečo v očeh. Kaj bi dali, da bi nam nekdo dal navodila, kako to doseči v tem življenju?

Virusi so priučena in pridobljena (pomembno: ne naravna!) prepričanja, mišljenja, ki so glavni zaviralci uspeha in doseganja pristne sreče pri večini ljudi v Sloveniji.

Kako postaviti sebe in posledično celotno družbo na višji nivo? Verjamem, da s spodbujanjem podjetnosti (ne podjetništva samega). Prav to zajemata ti dve knjigi.