GLAVNI ZAVIRALCI USPEHA IN DOSEGANJA PRISTNE SREČE

Virusi Slovenije

Trdim, da smo Slovenci eden najbolj izobraženih, inovativnih, splošno razgledanih, sposobnih narodov na svetu. Vsakdo izmed nas govori vsaj dva jezika, vsi imamo dostop do interneta, tehnologije, informacij. Imamo odličen strateški položaj, odprte meje, mnogo inovativnosti. Imamo pitno vodo, čist zrak, rodovitno zemljo in prečudovito naravo. In pa – veliko srce!

Imamo skorajda vse! Zakaj torej ne naredimo VEČ kot posamezniki in kot narod? Zakaj nas več ne uresničuje svojih sanj? Zaradi virusov našega okolja. Virusi so priučena in pridobljena (pomembno: ne naravna!) prepričanja, mišljenja, ki so glavni zaviralci uspeha in doseganja pristne sreče pri večini ljudi v Sloveniji.

Le nekaj teh virusov: »Kaj bodo pa ljudje rekli ...«, »To se ne izplača ...«, »Ah, to je pa predaleč ...«, »Da slučajno ne (pro)padeš ...«

  • Avtorica: Petra Škarja
  • Strani: 83
  • Format: 13 x 17 cm
  • Vezava: Mehka vezava

Redna cena: 7,70€

V košarico

POVEDALI STE

Mnenja bralcev

“Helooooo Petra! Najbolj ŽIVA odštekana RESNIČNA KULska, ki sem jo prebrala EVER. Koliko je smisla v vsem napisanem in prebranem v dobri 1,5 uri na soncu na terasi. HM, prednost je v kratkih in prečiščenih informacijah in to knjigo lahko prebere prav VSAK, ki ima 1,5 ur časa kjerkoli … brez meja. Knjiga, ki sem jo rabila, da sem razumela, da sem samo HAHA normalna in da ker sem izven okvirjev pač drugačna. Uspešno in čestitke … čista 10.”
Gabi Zupan
“Knjigo sem prejela in jo prebrala na mah. Tanka, mehka, a zelo zanimiva, poučna, napisana v tvojem prijetnem, sproščenem stilu pisanja. Hvala zanjo, v njej je nekaj zelo zanimivih pogledov na nas Slovence, oziroma pogledov od zunaj, na katere pogosto pozabimo ali pa se jih sploh ne zavemo. Res delujemo tako? Ja, po mojem mnenju je tako, pri zelo veliki večini nas. Res hvala za pogled od zunaj. Petra, vztrajaj, piši dalje, komaj čakam tvojo novo knjigo. Ptičjega petja in čebeljega brenčanja poln dan ti želim.”
Martina Šumrada
Navdušena sem nad vašo knjigo Virusi Slovenije. Že dolgo (ne vem če sploh kdaj) nisem prebrala nečesa tako globokega in povedanega na tako preprost način.
Sonja Jelen

BLOG

Iz knjige

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE:

Ostale knjige

Izobraževalno potovanje po Kaliforniji mi je bilo dokaz, da nas Američani lahko naučijo podjetnosti. Če znamo ta znanja prilagoditi na naše, slovensko, okolje, lahko dosežemo mnogo.

Več

Knjiga govori o znanjih in lastnostih, ki jih nujno potrebujemo, da smo vsaj povprečni na trgu dela: prevzemanja odgovornosti, samoiniciativnosti, trdnih prepričanj in močne osebnosti, …

Več

Ljudje smo si tako različni … A nekaj nam je skupnega – vsi si želimo mir v duši in srečo v očeh. Kaj bi dali, da bi nam nekdo dal navodila, kako to doseči v tem življenju?

Več

Kako postaviti sebe in posledično celotno družbo na višji nivo? Verjamem, da s spodbujanjem podjetnosti (ne podjetništva samega). Prav to zajemata ti dve knjigi.

Več