SEMINAR

Kako izdati knjigo ... in jo narediti prepoznavno

Si želite izdati svojo knjigo in jo seveda narediti čimbolj prepoznavno? Morda vam tu lahko pomagam. Vabljeni na seminar:

Kdaj? Torek, 28. november, od 17.00 do 20.00

Kje? Hotel NOX, Ljubljana

Koliko? 35 evrov

Kaj boste izvedeli na seminarju?

Pokukaj v dogajanje: 

  • Razlika med založbo in samozaložbo ter katero izbrati,
  • kakšen je postopek izdaje pri samozaložbi,
  • na kaj bodite pozorni, da po nepotrebnem ne izgubljate denarja,
  • kako priti na prodajne police,
  • kolikšno investicijo sploh potrebujete za izdajo knjige,
  • kakšne so možne rešitve, če nimate začetne investicije,
  • in najpomembnejše in najbolj obširno na seminarju: kako narediti knjigo prepoznavno, da doseže čimveč bralcev.

Podala vam bom tudi mnogo napak, ki sem jih storila sama, ter s tem izgubljala čas, denar in voljo. Prav iz tovrstnih napak verjamem, da se lahko mnogo naučimo ...

Nekateri so s pomočjo tega seminarja že izdali svojo knjigo! 🙂

5ra, tvoj seminar je unfuckingbelieveably awesome. Še nekoga, ki nikoli ne bi niti pomislil na to, da bi napisal knjigo, lahko spreobrneš v človeka, ki si knjigo zares močno želi napisati.

Marjan Povše

Lepo si predstavila pestro pot od ideje do izdane knjige v roki in spotoma poskrbela še za naš pisateljski navdih. 🙂 Skratka, super poučen in zabaven seminar! 🙂
Pa hvala tudi za sladko uverturo ...  

Mojca Saje

Najprej se mi je zdelo, da bo 3-urni seminar zame lahko kar predolg. Potem pa je bilo v ta čas zapakiranega toliko smeha in uporabnih informacij, da je tik-tak minilo. Petra, iz srca sem ti hvaležna za vso spodbudo za pisanje, posebej še za domiselne predloge in nasvete glede oglaševanja, ki mi pridejo zelo prav že zdaj, pri mojem vsakdanjem delu. Za vedno si bom zapomnila tvoje besede: V sodelovanju je največja moč.

Nina Pirc Vovčko, www.loving-wood.com

Tudi sama sem bila tik pred izdajo knjige in le od koga se lahko naučiš največ o tem kot pa od nekoga, ki je izdal že toliko knjig in odpredaval toliko seminarjev?
… Imela sem pa tudi to srečo, da mi je pomagala pri izidu moje knjige. Z njenimi izkušnjami, je to nekaj najboljšega, kar se ti lahko zgodi ob izdaji svoje knjige. Pomagala in svetovala mi je pri marsičemu, na kar jaz niti pomislila ne bi.

Špela Kranjec, Avtorica knjige Pojedla sem anoreksijo
Želim se ti zahvaliti za informacije kako izdati knjigo - mi je tako olajšalo vse skupaj – norooo ... 🙂 Vsi podani direktni kontakti - super občutek, ni kaj! Hvala ti od srca! Knjiga že nastala, jaz vesela zelo! 🙂
Lea Lebar, Avtorica knjige BITI, biti kreativen otrok, vzgojitelj/učitelj, starš
Petra mi je resnično odprla veliko novih pogledov na izdajo knjige. Na njenem seminarju »Kako izdati knjigo in z njo zaslužiti«, sem prejel toliko informacij, da sem si takoj zaželel, da bi sodelovala. Hvaležen sem, ker sem bil izbran in da sva sodelovala pri moji prvi knjigi. Priporočam vsakemu. Ne bo vas razočarala. Nikoli. Petra, hvala za tvojo pomoč.
Simon MIčić, Avtor knjige Deček s tatujem na srcu

Resnično odličen seminar, sproščeno vzdušje, ogromno praktičnih napotkov in nasvetov, ki pa imajo ogromno vrednost, saj so podani iz prve roke. Predvsem mi je bilo všeč to, da smo se naučili veliko novega iz napak nekoga drugega. Hvala za tako srčen, iskren, motivacijski in informacij poln seminar! Hvala za vzpodbudo in motivacijo, predvsem pa čestitke za opogumljanje ljudi, ter širjenje "človečnosti". V slogi je moč in VSE se da, če se hoče! 🙂

Manneira Aja Solei, ElenaS d.o.o
Petrina knjiga Česar nas niso naučili v šolah mi je leta 2012 spremenila potek mojega življenja. Vse njene besede, ki sem jih prebral v njenih knjigah in slišane besede na več njenih delavnicah in seminarjih pa so bile zlata vredne. Petra je karizmatična osebnost, pripravljena pomagati, zato sem izredno hvaležen, da sem jo spoznal. Je velika inspiracija za pisanje moje knjige, ki je v nastajanju. Hvala Petra.
Ivan Jurgec, Avtor knjige Osebna izpoved policista

Neskončno sem bila hvaležna in vesela, da sem osebno uspela spoznati avtorico štirih knjižnih uspešnic Petro Škarja, ki je moje življenje obrnila na glavo in me premaknila od razmišljanja k akciji. Če si nečesa resnično želimo, potem so potrebna konkretna dejanja, kajne?! Dodatna pomoč pa je vedno dobrodošla, saj se sama najbrž še nekaj časa ne bi spravila k pisanju svojega bloga in izdaji knjige.

Renata Simič, avtorica prihajajoče knjige o partnerstvu

Še kak dan po seminarju je napolnjen s tvojo energijo in srčno odprtostjo pomešano z mladostnim pogumom.
HVALA. Dobila veliko odgovorov, namigov, potrditev, predvsem pa živo zdravo energijo, katero širiš naokrog. Z veseljem še kdaj ...

Ljuba Južnič

Najprej se zahvaljujem za zelo poučen seminar ... Res je bilo mega, ker se mi je marsikaj razjasnilo, pa predstavila si na svoj način, kar je dalo še posebno noto!"

Saša Šket

Draga Petra, tvoj seminar Kako izdati knjigo in z njo zaslužiti, je bil odličen! Dobila sem vse potrebne informacije in dodatni zagon! Si zelo lepa oseba, z vseh vidikov, in lepo je, da deliš svoje znanje in izkušnje!

Urška Trampuš
Petra je v svojih letih prišla že do toliko življenjskih spoznanj, da bo prav zanimivo spremljati, kam vse jo bo še življenje poneslo.
Preko lastnih izkušenj je stopila na novo pot, tu je nastala knjiga Ameriški milijonarji so spregovorili, ki je bila zame učbenik podjetništva, ki bi ga moral vsak Slovenec brati že od otroštva. Potem še odlična knjiga Virusi Slovenije, kjer ste govori o naših stereotipih. Drugi učbenik. Sicer pa je Petra človek, ki s svojo energijo, zrelostjo in srčnostjo osvoji vsakega, ki ima odprto srce in glavo.
Zlata Tavčar, Tax-Fin-Lex

Seminar, ki te poleg informacij in uporabnimi napotki, ki izhajajo iz Petrinih bogatih izkušenj, opremi še z zanosom, navdihom in željo, da se s pisanjem ne ustaviš, temveč greš do izdaje in še dlje. 🙂

Elda Jercog, Omnia Ars, Izobrazevanje in svetovanje

Hvala za super seminar, veliko novega znanja in napotkov, predavateljica pa zelo zabavna in energična! Priporočam vsakemu, ki razmišlja o svoji knjigi!

Nina Bavdek

Prvič sem te spoznala na seminarju Kako izdati svojo knjigo in moram priznati, da me je tvoja iskrenost in predstavitev KAKO IZDATI SVOJO KNJIGO  zelo navdušila. Od seminarja naprej sem ugotovila, da osnutek knjige že imam ter začela pisati e-novice. E-novice društva so člani društva zelo pohvalili, pa tudi odziv bralcev je pozitiven. To pripisujem tudi branju tvojih knjig, kjer sem dobila širino teksta in vpogleda v lastna čustva, seminar pa je pika na i in resen zagon sanj, ki so uresničljive.

Seminar priporočam vsakomur ne glede na to ali ima osnutke knjige že napisane ali pa bi rad samo pogledal kako se to dela. Seminar KAKO IZDATI SVOJO KNJIGO = PRAVA STVAR. 

Nataša Šram, Predsednica društva Društvo Svet Staršev

Petro Škarja sem poslušala že večkrat in vsakič znova me navduši z zelo zanimivim in poučnim predavanjem. Poleg tega je tudi zelo duhovita in na slikovit način opisuje, česa ni dobro narediti, če želite svojo pot skrajšati. Tudi njene knjige z veseljem prebiram, saj mi je všeč njen način pisanja, humorni vložki, koristni nasveti. Tako zelo priporočam obisk njenih predavanj in branje njenih knjig, saj vam bo čas minil, kot bi mignil. Sama sem se udeležila predavanja, kako izdati knjigo, ker tudi sama pripravljam svojo novo knjigo, pesniško zbirko Sled spomina, ki vas bo navdihnila in vam pokazala, kaj se da narediti iz svojega življenja, če verjamete v svoje sposobnosti.

Petra Kaltnekar Gaberc

Udeležila sem se seminarja Kako izdati knjigo in bila več kot presenečena. Petra Škarja je bila čudovita. Dobila sem veliko nasvetov na kaj moram paziti pri izdajanju knjige in njeni promociji, saj se kot pravi Petra še tako dobra knjiga ne prodaja sama. Hvala Petra za čudovito izkušnjo. Priporočam vsem.

Katja Škerlj

Na seminar kako izdati knjigo sem se prijavila v želji pridobiti znanje o postopku izdaje knjige. Knjigo sem takrat imela že skoraj napisano, nisem pa imela čisto nobenega znanja o tem, kako jo spraviti na police knjigarn. S pomočjo tega seminarja sem dobila ogromno informacij, pravzaprav vse potrebne, kar mi je zelo pomagalo na poti do cilja. S Petro sva tudi po seminarju nadaljevali s sodelovanjem in z njeno pomočjo je moja knjiga v svoji najboljši podobi luč sveta ugledala že le nekaj mesecev kasneje. A če se takrat ne bi udeležila tistega seminarja, ki mi je ogromno dal, bi bila moja knjiga danes verjetno res še vedno pospravljena nekje v predalu pisalne mize. Hvala Petra, za odlično znanje in informacije podane na seminarju ter neprecenljivo podporo, ki si mi jo nudila vso pot do cilja.

Veronika Frece, avtorica knjige Globoko v meni

Na seminarju sem izvedel vse potrebne informacije in trike, kako se je v Sloveniji potrebno lotiti izdaje knjige, da vas kasneje ne bo bolela glava. Priporočam!

Bernard Primožič, www.priber.si

Petrin seminar KAKO IZDATI KNJIGO je zares simpatičen. Poleg številnih uporabnih informacij je predavateljica postregla tudi pecivo, ki ga je sama pripravila . Največja dodana vrednost seminarja so zelo konkretni napotki in koraki, ki te pripeljejo od ideje do izdaje knjige, in kar je najpomembnejše, do bralcev.

Martina Trontelj Petrič, avtorica Pogovornih kartic

Pozdravljena Petra, sem ti zelo hvaležna za informacije, ki sem jih dobila na seminarju. Dobila sem pa tudi nekaj, kar je še bolj pomembnega in sicer samozavest, kar pripelje do poguma in občutek, da se da. 🙂

Maja Kozjek

Ko te nekaj, kar slišiš, vidiš, začutiš, spremlja še dolgo potem, potem veš, da je bilo dobro. Kaj dobro, odlično! Že sam naslov seminarja je obetal, navdihoval in ne bi se mogla bolj strinjati z Izdati in Zaslužiti. Ja res, izdala bi rada knjigo in JA, logično, z njo bi rada zaslužila. Saj tako nekako to gre, a ne? Izdaš, zaslužiš. Preprosto. No, pa ni povsem tako.

Petra nas je namreč že na začetku soočila z dejstvi, ki govorijo ravno o nasprotnem. Kaj kmalu pa je sledila ugotovitev, da so ta dejstva in resnice tisto, kar je dobro, da vemo, ampak niti približno razlog za to, da ne sledimo cilju izdaje in navsezadnje tudi zaslužku. Z nami je delila svoje izkušnje, spodrsljaje, napotke ... Vse z namenom, da bomo pripravljeni, da bomo lažje sprejemali odločitve in se izognili nepotrebnemu.

Kar pa mi je resnično razširilo in odprlo pogled na "kako s knjigo tudi zaslužiti", so možnosti in načini prodaje, sodelovanja ... Te so se mi, ko sem jo poslušala, risale pred očmi in še danes se mi. Zato vem, kaj in kako bom, ko pridem tako daleč! Kmalu.

Čista 5KA!

Simona Bratuša, Džunglaraja - knjiga otroških pesmi in ugank

Pismo, vedno sem bil mnenja, da je lažje napisati knjigo kot pa jo izdati in se ukvarjati z vso tisto birokracijo, ki paše zraven. Toda energična Petra ti praktično razloži, da vseeno izdaja knjige ni tak bav bav, kot bi si bil kdo mislil. Po seminarju si s koristnimi in uporabnimi nasveti o izdaji knjige tako navdušen, da dobiš voljo in celo noč pišeš kot nor. Res kul!

Toma R.

Seminar Petre Škarja je bil eden najbolj konkretnih izobraževanj na katerih sem kdaj bila. Je sproščena, konkretna, srčna, praktična, govori iz izkušenj in ker je čez cel proces šla že večkrat, natančno ve, kakšne informacije potrebuješ, ko želiš izdati knjigo. Ta seminar bi priporočila vsakemu, ki se odloča za izdajo knjige. Ne vem, če bo še kje dobil toliko konkretnih in praktičnih napotkov, kaj narediti, kako se lotiti, kje začeti in kako se obrniti, da tvoja knjiga dejansko lahko pride do publike, ki ji je namenjena.

Klavdija

Petra, na tvojem seminarju je bilo zelo prijetno. Odlično se mi zdi, da si ga zasnovala s pripovedovanjem svojih izkušenj s samozaložništvom. Zanimivi so mi bili tudi tvoji inovativni predlogi, kako promovirati knjigo in jo tudi umestiti na kraje, kjer so bralci in ni nujno, da so tudi tam že druge knjige. Koristno se mi je zdelo tudi to, da si povedala, pri čem se ne splača "šparat" in koliko je približen strošek investicije v izdajo knjige. Tudi sama organizacija in obveščanje o seminarju je bila na visokem nivoju.

Bojana Petkovič, www.jezikovno-mesto.com

Čudovita delavnica za vse tiste, ki še nabirajo pogum, a nekje globoko v sebi vedo, da morajo stopiti na pot in nekje začeti. Tudi sama sem bila izgubljena, ker nisem vedela, kako začeti in kaj moram storiti. Upati si stopiti na neznano pot zahteva podreditev in moč. Vsem želim, da bi si upali, ker ne glede na ovire, nas čaka nekaj veličastnega in krasnega. Hvala za znanje in vse duhovite izkušnje, ki ste jih delila z nami!

Pa da ne pozabim: tako srčna, nasmejana in topla predavateljica ste ... Preprosto zato, ker ste to, kar ste. Iskrenost se ne da kupiti, tako kot tudi nasmeha ne. Vi žarite oboje in želim vam res še veliko uspehov in dobrih ljudi na poti uresničitve.

Anja Papuga

Vsakdo izmed nas lahko spreminja življenja - tudi vi!

  • Včasih sem mislila, da je postopek izdaje knjige takoooo zelooo zahteven ...
  • Včasih sem mislila, da se v Sloveniji pa res ne izplača prodajati knjige ...
  • Včasih sem mislila, da jaz pa res nimam kaj pisati, kaj šele govoriti ostalim ...

Kako sem se motila.

Danes obožujem knjige in vse, kar je povezano z njimi! Pisanje je res umetnost, knjige zlato, postopek izdaje pa ustvarjalen proces. Želim si, da bi še več ljudi napisalo knjigo in s tem širilo svoja doživetja, izkušnje, spoznanja med druge - ko bi vedeli, koliko ljudem lahko na ta način res spremenite življenje ...

Zato - ja, napišite knjigo! Pri tem vam lahko pomagam, da se ne spotaknete ob vsak kamen na poti. Potrudim se, da vam olajšam celotno pot do vaše prve knjige.

Kdo pa je ta 5ra (predavateljica)?

petra skarja založba 5ka

Pišem, predavam in ustvarjam, še raje pa hribolazim in gledam zvezde. Bodi, kar si; delaj, kar te veseli, je moje osnovno vodilo. 

Sicer avtorica več knjižnih uspešnic, med katerimi pravijo, da je najuspešnejša Ameriški milijonarji so spregovorili, ki je prevedena v hrvaščino, angleščino, ruščino in prodane avtorske pravice na Kitajsko. Sicer meni je najuspešnejša knjiga CAMINO - Od suženjstva do svobode, ki se je dotaknila največ src in spremenila največ življenj ...

Za dodatna vprašanja mi prosim pišite na 5ka@petraskarja.com ali me pokličite na 040 415 615.