Pod tem čudovitim, zares čudovitim videom tudi skrajšan prevod.

Skrajšan prevod:

Moja mama bi prišla na vse moje športne tekme. Če bi naprimer imeli nogometno tekmo, bi bila mama moja najglasnejša navijačica. A jaz sem se tega sramoval. Ko so prijatelji govorili: "A je to tvoja mama?", sem rekel: "Ne, ne poznam te nore ženske!"

Moja mama me je res spodbujala v športu, da postanem najboljši. Največja dragocenost, ki mi jo je dala, je to, da je verjela vame

Druži se z zgubami in postal boš zguba. Kako to vem? Ker sem se družil z zgubami in sam postal ena največjih zgub, saj sem opustil vse svoje otroške sanje. 

Prijatelji so me velikokrat pripeljali domov ob dveh, treh, štirih zjutraj. Bili smo zadeti od mamil in pijani v avtomobilu. Ustavili smo pred našo domačo hišo, ko so mi prijatelji govorili: "Mark, Mark, luč v vaši hiši je še vedno prižgana." Jaz pa: "Oh ne, mama je spet pokonci ..."

Mama ni šla spat, dokler ni vedela, da je njen sin še živ in zdrav.

Ko sem vstopil notri, je rekla: "Mark, kakšen je bil tvoj dan?" "Dobro je bilo, grem spat." Mama: "A lahko malo govorim s tabo?" "Mama, nehaj, grem v posteljo." "Mark, nisem te videla ves dan in vso noč, lahko prosim malo govorim s tabo?" "Mama, nehaj mi težiti!" Zaloputnil sem vrata pred edino osebo, ki je verjela vame. 

Ko sem bil na Japonskem, sem po tekmi šel v hotel in zaspal. Ob treh zjutraj so me zbudili, da moram poklicati domov, ker je nujno. Povedali so mi: "Mark, tvoja mama je umrla." 

Vrgel sem telefon ob tla, zdirjal iz hotelske sobe, z dvigalom šel v pritličje in tekel ven na ulico, pogledal v nebo in jokal: "Mama, tako mi je žal."

Šel sem domov na njen pogreb. Tako sem bil živčen stopiti do njene krste, da sem samo stal zadaj in čakal. Ves čas sem razmišljal le: "Mama, prosim zbudi se." Končno sem imel pogum, da sem stopil do nje. Bila je tako čudovita. Oblečena je bila v belo in izgledala kot angel.

"Mama, ti si moj heroj. Vse, kar sem; vse, kar sem upal, da postanem, je bilo zaradi tebe. Tako si me ljubila. Dala si mi življenje. Hodila si v dve službi. Bila si edina, ki je kadarkoli verjela vame. Kako sem ti poplačal? Tako da sem bil pijan, zadet, da sem bil neumen, da sem se družil z zgubami. In vse, kar si ti želela od mene, je bil kakšen pogovor.

Če še imate mamo ali očeta, jima povejte, da ju imate radi.

Vse življenje mi je bilo mar samo za bogastvo in slavo. Za kaj že? Da bom na koncu sam in osamljen v tem svetu? Ne bi smelo biti tako! V življenju ni bistveno, da zmagaš v dirki, ampak da jo končaš in ob tem pomagaš tudi čim več ljudem, da končajo svojo. Bistvo je v tem, kako smo prijazni en do drugega, da si nehamo škodovati. Na koncu boste morda prav vi rabili pomoč, da končate svojo tekmo. 

Naučil sem se, kako zares pomembno se je zavedali, kako dragoceno je to darilo življenja. In kako hitro nam je lahko vzeto. Ne živim v času, živim v trenutku. Ni pomembno, kaj imaš v žepu, ampak tisto, kar imaš v srcu. 

Ljubezen je samo beseda, dokler ne pride nekdo, ki ji da pomen. Vi ste ta pomen!

 

Brezplačna E-knjiga:  NEUSPEHI USPEŠNIH
Česa se lahko naučimo iz neuspehov vseh tistih, ki so danes resnično uspešni in kako lahko to pomaga uspeti nam?