Lepo jih je prebrati. Vsak dan. Vsaj eno na dan. 

Lepe misli o življenju iz knjige TAO TE CHING

Ko v celoti sprejmeš, da si preprosto ti, ko se ne primerjaš in ne tekmuješ, te vsi začnejo spoštovati.

V mirovanju - bodi prizemljen. V razmišljanju - ohrani preprostost. V nesoglasjih - bodi pošten in radodaren. V vodenju - ne poskušaj kontrolirati. V delu - delaj, kar te veseli. V družini - bodi popolnoma prisoten.

Če spoznaš, da se vse stvari spreminjajo, ne bo ničesar, česar bi se oklepal. Če te ni strah smrti, ni ničesar, česa ne bi mogel doseči v življenju.

Če si nesrečen, živiš v preteklosti. Če te je strah, živiš v prihodnosti. A če si pomirjen ... takrat živiš v sedanjosti.


Lepe misli o življenju iz knjige Učbenik življenja (Martin Kojc)

Ničesar hoteti, pomeni – vse zaželeno dobiti.

Samo trpljenje nas namreč dela razmišljujoče, samo trpljenje nam omogoča spoznavati svoje napake in zmote, samo trpljenje nas vodi k boljšemu in popolnejšemu življenju. Torej je trpljenje edina pot k odrešitvi iz trpljenja.

Po zakonu večne izravnave v življenju dobimo od svoje okolice le to, kar smo dali – dobro ali slabo, sovraštvo ali ljubezen.

Vse veliko je imelo svoj začetek v sanjah, željah in slutnjah, ki so ostale dolgo časa brez vidnega uspeha.


Lepe misli o življenju iz knjige CAMINO - Od suženjstva do svobode >>

En objem partnerja na dan lahko ohrani zvezo, en poljub na dan lahko ohrani ljubezen, ena pohvala na dan lahko poglobi prijateljstvo, ena telesna vadba na dan ti ohrani zdravje, ena lepa misel na dan sočloveku lahko spremeni družbo, ena dobra gesta na dan spremeni svet. Samo da je redno in vsak dan.

Situacija, v kateri si, je zate najboljša mogoča situacija v tem trenutku. Če ne bi bila, je ne bi bilo. Pomembno je, da v njej najdeš nauk, sporočilo in predvsem, da jo sprejmeš takšno, kot je – kot najboljšo situacijo zate v danem trenutku. Tudi če se še ne zavedaš njene popolnosti. Včasih Vesolje ve mnogo več, kot smo sami zmožni prepoznati in vedeti.

Kaj ti bo življenje, če je narekovano? Slediti je preprosto, a tudi dolgočasno. Slediti je varno, a brez strasti. Slediti je pričakovano, a za sabo ne puščaš novih sledi.

Nesrečen je, kdor se z materialnim predstavi. Kajti vedno je v strahu, da to izgubi, in vsak trenutek to možnost nosi v odmevu svoje hvale. Pravo vrednost človek nosi v sebi, tisto, ki je požar ne zogleni, veter ne odpihne, potres ne načne in družba ne odvzame. Tisto, ki je vedno z njim, kamor koli gre.

Zmeden je, kdor le množicam sledi. Kajti pravo pot lahko najdeš le v tišini, v samoti, v šepetu srca in modrosti intuicije.

Brez joka ne bi poznala veselja. Brez solz ne nasmehov. Brez neuspehov ne bi vedela, kaj so uspehi. In brez bolečin ne bi poznala radosti. Brez sovražnikov ne bi tako cenila prijateljev. Brez osamljenosti ne bi cenila bližine. Brez hladnosti ne topline. Brez bremena ne lahkotnosti. In brez suženjstva ne bi vedela, kaj svoboda zares je.

Camino

 


Lepe misli o življenju iz knjige Resnično čarodejstvo (Dr. Wayne W. Dyer)

Rodite se brez vsega. Odidete brez vsega. Vse, kar lahko storite s tem življenjem v telesu, je, da ga oddaste.

Ne verjemite v veliko laž, da življenje ni v vaših rokah.

Ne več niste ne manj kot drugi, ampak samo ste. In to, kar ste, si zasluži blaginjo!

»Če hočeš vedeti, kaj si mislil včeraj, poglej, kakšno je tvoje telo danes. Če hočeš vedeti, kakšno bo tvoje telo jutri, poglej, kakšne so tvoje misli danes.« Indijanski pregovor


jure knez knjiga akrobati dewesoftLepe misli o življenju iz knjige AKROBATI >>

Poskrbimo za to, da nam v življenju ne bo žal za neizrečene besede, neizražena čustva, nepodeljene objeme in za sanje, ki jih nismo upali sanjati.

Vse je minljivo. Zgradiš hišo, ki se bo nekoč porušila. Sonce vzhaja in zahaja. Vsak vdih ima svoj izdih. Z rojstvom otroka mu daš tudi smrt. Vsak objem ima svoj konec. Produkt, ki si ga ustvaril, bo nekoč pozabljen. Tvoj uspeh sedaj živi, enkrat ga ne bo več. Prav tako neuspeh in težka obdobja. Vse okoli nas je minljivo. Stvari, ljudje, živali … midva. 

Bodi dober, delaj dobro. Vsaka misel, vsako dejanje, vsaka sprožena energija ima svojo posledico. Lahko lažeš ljudem, lahko lažeš tudi sebi, a naravnemu zakonu vesolja/ narave ne moreš. V naravi ni nič izgubljenega. 

Včasih te ljudje tudi razočarajo. Vendar zaradi takšnih ne smeš izgubiti vere v dobroto in ljubezen.

Globina bolečine ob minljivosti lepih trenutkov in zavedanju končnosti življenja je nepopisna.

Vsak dan je unikaten, neponovljiv in ga je treba izkoristiti. Zjutraj je treba narediti načrt, zvečer se je treba uleči k počitku z mislijo, da je bil današnji dan res poseben.

Življenje ni vedno črno belo. Ni vedno zgolj prav in narobe. Dovolite si živeti življenje – v globino čutiti, v globino doživljati.


Lepe misli o življenju iz knjige Jonathan Livingston Galeb

Najdlje vidi galeb, ki najvišje leti.

Le kdo je bolj odgovoren kot tisti, ki odkrije pomen in višji smisel življenja in mu nato sledi?

Najpomembnejše je izkazati se v tistem, kar ti je najbolj pri srcu, dotakniti se meja popolnosti - to je smisel življenja.

Nikar ne verjemi tega, kar ti govorijo oči. Ne oziraj se nanje, kažejo ti le tisto, kar je znotraj meja. Tvoj um bodi tvoj vid, odkrij z njim, kar že veš, da je, in odkril boš način, kako leteti.

Bolje je sploh ne obstajati kakor obstajati kot kakšna morska trava, brez smisla ali radosti.


Lepe misli o življenju iz knjige Alkimist

Skrivnost sreče je v tem, da vidiš vsa čuda sveta, a pri tem nikoli ne pozabiš na to, kar imaš v roki.

Svet je zame tak, kakršnega hočem videti, in ne tak, kakršen je v resnici.

Če se bom naučil razumeti govorico, ki nima besed, bom razumel ves svet.

Vsak se uči na svoj način. Njegov način ni moj in moj način ni njegov. Toda oba iščeva Osebno legendo in zato ga spoštujem.

LJUBEZEN – najpomembnejša in najmodrejša beseda govorice, ki jo svet govori in ki jo v globini svoje duše razumejo vsi ljudje na Zemlji. Ljubezen zahteva bližino ljubljene osebe. Ko ljubimo, imajo stvari več pomena.

Več lepih misli za vsak dan si lahko najdete na tej povezavi >>


 

Knjižica lepih misli o ŽIVLJENJU

Za lepši dan. In za kakšen nasmešek na obrazu.

Knjižica lepih misli o ŽIVLJENJU
Za lepši dan. In za kakšen nasmešek na obrazu.

.
Zapri