51a4f45908c3114780-300x236Ne pomaga nam veliko, če zgolj sedimo in poslušamo, kaj nam nekdo govori in nas uči. Tudi zgolj branje knjig ne. Vse to ti lahko da le prave usmeritve in širi pogled ter razbija okove razmišljanja. Da pa resnično zrastete, morate DELATI. Delati vaje, preizkušati nabrano znanje.

In tu prvič javno spregovorim o tem, o bistvu, kaj mi je dalo izobraževalno potovanje po Kaliforniji …

Maj 2014. Teden dni po prihodu domov se mi je zrušil svet. Dobesedno. Dan, ko misliš, da boš kar umrl. Za nekoga morda ne bi bilo, a zame, ki mi družina pomeni vse na svetu, je bilo …

Z dolgoletnim partnerjem sva se razšla. Čez noč sem ostala dobesedno brez vsega. Imela sem 200 evrov v denarnici in kužka v svojem avtu.

Za seboj sem pustila na pol zgrajeno veliko vilo s 600 kvadratov bivalnih površin, v katero sem dala svoje srce, ustvarjalnost, ure in ure dela in dogovarjanja (gradila sva jo v lastni režiji, tako da sem skoraj vsak zidak imela v roki). Vila stoji na meni najbolj rajski lokaciji, kar sem jih kdaj videla – sredi narave pod najvišjim vrhom Dolenjske s pogledom na Karavanke in celotno dolino Novega mesta, lokacija, ki sva jo izbrala po več kot 100 osebno pogledanih parcel.

Pustila sem stanovanje, katerega sva skupaj gradila in opremljala pred 4 leti, torej sem izbrala prav vsak košček pohištva in dodatkov, ki so vidni v stanovanju.

Pustila sem vse ure vlaganja v partnerjevo podjetje, njegov PR in ostala dela. Pustila sem vsa načrtovana potovanja, sanje, načrte za prihodnost in načrtovanje družine, otrok.

Nisem imela ne svojega osebnega računa, ne svojega podjetja (vse, kar sem poslovno delala, je namreč bilo v sklopu partnerjevega podjetja, tudi prodaja mojih knjig).

Imela pa sem nekaj tisoč evrov dolga zaradi nepazljivosti sprememb zakonov za študentske s.p.-je, kar so me opozorili po 6 letih s.p.-ja in moram poplačati skoraj vse prispevke za 6 let nazaj.

In ne nazadnje - za seboj sem pustila osebo, ki sem jo imela neizmerno rada, že bolestno rada.

Ko sem imela avto, poln svojih stvari, sedela v lokalu in pila svoj zeleni čaj z mlekom, vem, da sem bila v totalni hipnozi … Ne vem, kdo je bil okoli mene, kaj se je dogajalo, nič … Vedela sem le, da si moram v nekaj urah, preden bo noč, najti stanovanje zase in za svojo psičko. Prekličem nekaj ponudnikov stanovanj in hvala bogu najdem gospoda, ki je bil pripravljen že čez eno uro oddati stanovanje.

To je bil najhujši dan mojega življenja, to je zagotovo. Mislila sem, da bom rabila vsaj leto, da bom sposobna iti med ljudi, kaj šele kaj narediti … Da ne govorim o finančnih dolgovih in sprotnih stroških.

Jokala sem toliko, da sem čez nekaj ur že bruhala, potem že omedlela … Ter hvala bogu kmalu zaspala …

Naslednje jutro se zbudim.

Sicer s hudim glavobolom, a velike količine navadne vode pozdravijo skoraj vsak glavobol (sem precej proti tabletam, razen v čisto skrajni sili).

Psičko peljem na kratek sprehod, nato odprem svoj računalnik …

Ok, kaj imam, kaj znam?

Imam svojo knjigo. Znam predavati, pisati, imam ogromno znanja podjetništva, psihologije, prodaje (seveda, več let sem živela z enim najboljših podjetnikov mlajše generacije v Sloveniji).

Kaj lahko naredim še ta mesec, da hitro pridem do zaslužka in pokrijem dolgove?

Padlo je mnogo idej.

Kaj potrebujem za to?

Kot prvo – ali ponovno svoj s.p. ali zaposlitev. Takoj. Nujno osebni račun in poplačilo dolgov. Prebrskam za vsemi možnimi subvencijami – nič. Torej brez subvencij – kaj lahko naredim? Svoj s.p.. Odločitev sprejeta.

S kom lahko to naredim?

Spet, polno idej.

Kdaj lahko to naredim?

ZDAJ!

...

Prvič v življenju sem čutila, da ŽIVIM slogan Just do it! Da ŽIVIM, kar me je naučila Amerika, seveda na vsej podlagi preteklega znanja.

Danes je petek, jutro. Ja, to nedeljo se je to zgodilo (torej 5 dni nazaj). Imam napisano novo knjigo Ameriški milijonarji so spregovorili, ki bo danes zvečer dana v tisk (ker čakam CIP kodo, sem imela možnost še tole poglavje dopisati v knjigo). Imam svoj s.p. in poplačano polovico svojih dolgov …

V ponedeljek imam sestanek s časopisno hišo Dnevnik, da bi moje knjige vključili v sobotne priloge. V torej imam podoben sestanek z novo revijo Ženski svet. Poleg tega imam sestanke z nekaj spletnimi trgovinami …

V štirih dneh sem prodala 60 svojih knjig Česar nas niso naučili v šolah. Dogovorila sem se z enim največjih strokovnjakov s področja internetnega marketinga in optimizacije v Sloveniji, da mojo knjigo trži preko različnih oglasov. S tem istim podjetjem sem dogovorjena, da nekaj dni ali tednov delam brezplačno za njih, v zameno za to, da me naučijo tega, kar obvladajo …

Konec drugega tedna imam sestanek z ameriškim veleposlaništvom v želji, da najdemo kakšno pot prodaje točno te knjige, katero berete. Naslednji torek imam sestanek v Zagrebu, kako prodreti in se povezati s tujino.

Čez 2 tedna imam že rezerviran prostor za delavnico Izdelave spletne strani, kjer pričakujem 13 udeležencev (nimam sicer še prijav, a prišle bodo). Dogovorjena sem s portalom Mladi podjetnik, da pišem prispevke za njih za lastno prepoznavnost in promocijo. Dogovorjena sem z VEM točko za sodelovanja na tednih podjetništva.

V ponedeljek sem vabljena kot gostja s svojimi knjigami na teden učenja v Trzinu. Dogovorila sem se za promocijo knjige v nekaj medijih, se že dogovorila za celotno distribucijo (moti me le uradni 72 rok za pridobitev CIP kode, sicer bi bila danes knjiga že na policah). Drugi teden imam dogovorjenih natanko 16 sestankov (nekaj za sodelovanja, nekaj za promocijo, nekaj za klepet za ideje …).

Napisanih imam že 170 strani prihajajoče tretje knjige Svoboda v ječi. Danes grem plezati (otroške želje), jutri na moje dvatisočake.

...

Dragi moji, v petih dneh …

...

In verjamem, da zato, ker upoštevam pridobljeno znanje iz Amerike, o katerem govorim v tej knjigi! Ne znam vam povedati, kako drugače DELUJEM kot sem prej, pred potovanjem, ko sem nekaj mesecev razmišljala, kaj bi, če bi, kako bi …

Pred tem izobraževalnem potovanjem sem razmišljala, kako prodati eno in še eno knjigo. Danes razmišljam, kako prodati 1000 knjig naenkrat. In vse to mi je kar avtomatsko.

Pred potovanjem me je zelo skrbelo mnenje okolice. Danes me ne. Seveda mi je lepo slišati kaj pozitivnega in manj lepo kaj negativnega, a pomembno je, da mnenje okolice ne vpliva na moje delovanje.

Pred tem sem razmišljala, kako bi sodelovala z vsakim, ki bo za. Danes razmišljam le, kako priti do največjih. Če sem včasih razmišljala, kaj hudega se mi lahko zgodi in kakšne težave imam, danes večino časa razmišljam, kaj vse lahko še dosežem.

In veselim se prihodnosti!

Ne rečem, da mi ni nič hudo, da ni težko … Doživim tudi veliko zavrnitev in neprijetnih presenečenj. Ampak pomembno je, da JAZ delujem drugače, kot sem včasih. Odzivi in odločitve drugih niso moja stvar in ne morem vplivati na njih.

Zato CENITE, kar ste prebrali, in to ŽIVITE! Je res NEPRECENLJIVO!

...

Dodatek pri ponatisu knjige: 

Danes je mesec dni po tem prelomnem dogodku. Knjiga, ki jo berete, gre v ponatis, saj je bila prodana že v 2000 izvodih in je statistično že knjižna uspešnica v Sloveniji.

Med dosežki v tem času bi rada izpostavila le enega, svoj največji poslovni dosežek do sedaj - knjiga se prevaja v kitajščino, avtorske pravice sem namreč prodala na Kitajsko, s tem da avgusta predavam v Šanghaju pred skoraj 3000 glavo publiko prav o tem svojem dogodku in o knjigi, ki jo berete.

Only sky is the limit. But I don't believe in limits ... 

Karkoli si zamislite, to lahko dosežete. Morda že malo klišejska izjava, a izjemno resnična.

Albert Einstein je rekel: "Vesolje nam ne bi posadilo sanj v naša srca, če nam ne bi dalo tudi moči, da te sanje uresničimo."

JUST DO IT! 🙂

Iz knjige AMERIŠKI MILIJONARJI SO SPREGOVORILI >>