Sylvester Stallone  je en najbolj slavnih igralcev na svetu. A preden je postal slaven, mu ni bilo enostavno ... 

Bil je tako zelo reven, da je kot brezdomec spal na avtobusni postaji v New Yorku, nezmožen plačati najemnino ali kupiti hrano.

Njegova najnižja točka v življenju je bila, ko je moral prodati svojega psa, saj ni imel denarja, da bi ga nahranil. Prodal ga je za zgolj $ 25. Tisti dan je jokal ... 

Dva tedna kasneje je videl boksarski obračun med Mohammedom Alijem in Chuckom Wepnerjem in dobil inspiracijo za scenarij slavnega filma ROCKY. Napisal ga je v zgolj 20ih urah. 

Poskušal ga je prodati in dobil ponudbo za $ 125,000. Imel je le eno zahtevo – da prevzame vlogo glavnega junaka.

Studio ni sprejel te njegove zahteve, saj so želeli slavnega igralca, ne njega. Rekli so, da 'čudno izgleda in smešno govori'. Silvester je ostal pri svojih zahtevi, zato scenarija ni prodal.

Nekaj tednov kasneje so mu ponudili  $ 250,000. Zavrnil je. Potem so mu ponudili $ 350,000 in je spet zavrnil, saj niso sprejeli njegove zahteve.

Na koncu so le popustili in sprejeli njegovo zahtevo, ter mu predali vlogo glavnega junaka Rocky-ja. Za scenarij so mu plačali le $ 35,000.

Vse ostalo je zgodovina ...

Film Rocky je na prestižni podelitvi Oskarjev prejel nagrado za »Best Picture«, »Best Directing« in »Best Film Editing«. Bil je celo nominiran za »Best Actor«. Film Rocky je bil celo uradno uvrščen med najboljše filme vseh časov.

Kaj je bila prva stvar, ki jo je Sylvester Stallone kupil za prejetih $35,000?

Svojega psa, ki ga v najnižji točki življenja prodal. Tri dni je iskal neznanca, kateremu ga je prodal. Ko ga je našel, mu je Sylvester razloži celotno zgodbo in ponudi $ 100 za psa. Neznanec je zavrnil. Ponudno je sprejel šele za $ 15,000. A dobil je nazaj svojega psa!

Nekoč brezdomec na ulici, ki je prodal svojega psa, zgolj zato, ker ga ni mogel nahraniti, je danes en najbolj znanih igralcev vseh časov. 

...

Sylvester Stallone: "Biti totalno na tleh je težko. Zelo zelo težko. Ste kdaj imeli kakšne sanje? A ste bili prerevni, da bi jih lahko uresničili? Premalo pomembni, da bi jih lahko dosegli? Premalo poznani, da bi imeli možnost? Šment! Sam sem bil na tem PREmnogokrat!

Življenje je težko. Priložnosti bodo šle mimo vas zgolj zato, ker ste NIHČE. Ljudje bodo morda želeli vaših produktov, vendar ne VAS. Življenje je izjemno težko, če niste že slavni, bogati ali imate dobra poznanstva. Življenje je borba!

Vrata vam bodo zaprta. Ljudje vas bodo okoristili za lastno slavo in denar ter vam ubijali upanje. Vedno znova in znova vas bodo zavračali in »hodili« po vas ... In kljub temu se ne bo zgodilo nič. 

Zato bo vaše upanje umrlo, vi boste obubožali, delali boste nemogoča dela zgolj zato, da lahko preživite. Ne boste imeli denarja za hrano. Morda boste celo pristali na cesti brez strehe nad glavo. Ja, se zgodi.

Vendar ne glede na vse, ne dovolite, da vam ljudje ubijejo sanje, da vam ubijejo upanje. Karkoli se vam zgodi – nikoli ne nehajte sanjati! Tudi ko ste zavrnjeni – še vedno sanjajte! Tudi ko vam zaprejo vrata – še vedno sanjajte!

Nihče ne ve, česa ste res sposobni. To veste le vi. Ljudje vas bodo ocenjevali po videzu in po imetju.

Vendar prosim – borite se dalje. Borite se za svoj košček zgodovine! 

Nikoli, nikoli, nikoli ne obupajte. Tudi če pomeni, da morate prodati vse svoje obleke ali spati na ulici. A dokler ste živi, vaše zgodbe ni konec. 

Keep Up the Fight. Keep your dreams and hope alive. Go great.


Jure knez AKROBATI