Anastasija-Vladimir-Megre-187x300Anastasija, Vladimir Megre

Hm, težko je napisati obnovo take knjige ... Povzela sem sicer nekaj iz vsebine (zapisano spodaj), kar se mi je zdelo še posebej zanimivo, a bistveno sporočilo je v celotni knjigi. Bistvo je v POMEMBNOSTI STIKA Z NARAVO

...

»Podjetniki nismo pijavke. Podjetniki smo tisti, ki se trudimo lotiti se nečesa koristnega za državo, seveda pa tudi zase.«

Seveda imaš prav, da si vsaka ženska želi vzbuditi pozornost moškega, vendar ne samo za njene noge in prsi. Želimo si, da tisti edinstveni, ki zmore videti več, ne bi odšel mimo.

Svet je prvotno bil ustvarjen tako, da človeku ne bi bilo treba zapravljati energije svojih misli za to, kje naj vzame hrano in kakšna naj bo. Vse naokoli dozoreva v takem zaporedju, neobhodnem, kot ga človek potrebuje. Jesti bi morali tako, kot dihamo, ne da bi hranjenu posvečali pozornost, ne da bi misli odvračali od poglavitnega. Stvarnik je to skrb naložil drugim, da bi človek lahko živel, izpolnjujoč svoj namen.

Greh je tratiti misli za nekaj, česar je bilo prvotno na razpolago v izobilju.

Navadili smo se na svoj svet, pravimo mu civiliziran. Toda mar ni sodobna človeška civilizacija pozabila na obstoj drugačnega življenja – življenja v harmoniji z naravo?

Človek ni izumil še ničesar takega, česar ni v naravi.

Človek je izgubil večji del svojih sposobnosti upravljanja z naravnimi pojavi in s seboj. Zato je tudi sklenil, da so sanje le nepotreben proizvod njegovih utrujenih možganov. Vendar so sanje, ki jih ponoči sanjamo, izjemno pomembne ...

»Kaj se po tvojem mnenju obeta naši družbi?« Ozaveščanje o vsej pogubnosti tehnokratske poti razvoja in premik k pravirom.

Človeštvo ni slabo, toda mehanizem temnih sil, ki zatemnjuje duhovnost in povzroča polteno pohoto, je zelo močan. Ljudem prinaša veliko nesreč in trpljenja. Deluje preko žensk, tako da izkorišča njihovo lepoto. Lepoto, ki je namenjena temu, da v moškem poraja in podpira duha pesnika, slikarja in tvorca. Toda za to mora biti ženska čista. Če ni dovolj čista, poskuša moškega pritegniti s telesno lepoto, z zunanjo lepoto prazne posode. Tako ga prevara in zaradi tega tudi sama vse življenje trpi. »Kdo lahko premaga te sile?« Ženske! Ko bodo zmožne razumeti resnico in svoj namen. Takrat se bodo spremenili tudi moški.

Ljudje vzpostavljajo telesna razmerja - in celo večkrat – ne da bi vedeli, da resničnega zadovoljstva nihče ne more doseči zgolj s telesom.

Rastline reagirajo na človeka – lahko ga ljubijo ali sovražijo, ter pozitivno ali negativno vplivjo na njegovo zdravje.

Glavni zdravnik je tvoj organizem. Prvotno je bil obdarjen s sposobnostjo vedenja, katere rastline je treba uporabljati in kdaj, kako se hraniti, kako dihati. Sposoben je preprečiti bolezen, še preden se pojavijo zunanji simptomi. Uglašeni odnosi z rastlinami na tvojem vrtu te bodo zdravili in skrbeli zate.

Narava in vesoljni razum sta uredila tako, da se vsak človek rodi kot vladar, kot kralj! Podoben je angelu, čist in nepokvarjen. Še vedno golo temence sprejme ogromen tok podatkov iz vesolja. Vsak novorojenec ima sposobnosti, ki mu omogočajo postati najmodrejše bitje v vesolju, podobno Bogu, in zelo malo časa je treba, da starše obdari s srečo in blaginjo. Obdobje, v katerem ozavesti bistvo sveta in smisel človeškega bivanja, traja vsega devet zemeljskih let. Vse, kar za to potrebuje, že obstaja. Starši samo ne smejo popačiti realnega naravnega sveta in otroka ločiti od najpopolnejših stvaritev v vesolju. Toda tehnokratski svet staršem tega ne dovoli.

Otroku šele pozno omenijo tudi obstoj narave, kot da je dodatek k nečemu drugemu, poglavitnemu, pri čemer imajo v mislih stvaritve človeških rok. Večina ljudi do konca svojih dni ne zmore spoznati Resnice. Navidez preprosto vprašanje V čem je smisel življenja? tako ostane nerešeno. Smisel življenja pa je v resnici, radosti in ljubezni.

Otroka je mogoče zaposliti in pritegniti s kakšnim bolj zanimivim opravilom, kot pa z nesmiselnim in celo škodljivim igranjem z umetno izdelanimi predmeti.

Otroka predvsem prosite, naj vam pomaga na vrtu, ampak povsem resno. S tem ga naučite neprecenljivo veliko ... Naj sam posadi rastlino. Naj jo spremlja in opazuje. Pojasnite, kako to delate in zakaj. Pokažite mu zvezde. Sprašujte ga, kaj si on misli ... Nasploh je zelo pomembno znati otroku postavljati prava vprašanja.

Zavedati se morate, da vas otrok v nekaterih stvareh prekaša, na primer v čistosti misli. On je angel. Če to dojamete, lahko kasneje delujete povsem intuitivno in bo otrok ob vas resnično postal človek, ki vas bo osrečil.

Eden od človekovih smrtnih grehov je oholost. Podlegla mu je večina ljudi.

Prav svetla čustva so najmočnejše in najučinkovitejše sredstvo proti kateri koli bolezni.