bodi-kar-hoces-in-vzemi-kar-hoces-cris-prentiss-201x300Povzetek knjige Bodi, kar hočeš & Vzemi, kar hočeš, Chris Prentiss

Oči, da bi videli; MODROST, da bi vedeli; POGUM, da bi si upali.

Dobiš toliko, kot narediš. Več ko narediš in več truda kot vložiš, več dobiš.

»Brez sprememb ni napredka; zato tisti, ki ne morejo spremeniti svojih misli, ne morejo spremeniti ničesar.« George Bernard Shaw

Vsi, brez izjem, si želimo biti srečni.

V vas je moč, da svoj svet zgradite na novo. Ste namreč močno, energično bitje; edino na tem svetu, ki lahko s pomočjo misli in dejanj vpliva na svojo prihodnost.

»Prav tako kot drevesa in zvezde si tudi ti otrok vesolja; imaš pravico, da si tu. Če verjameš ali ne – vesolje se brez dvoma vrti točno tako, kot se mora.« Max Ehrmann

Vesolje, ki je živo, ima zavest in se zaveda, zna odlično skrbeti zase. Lahko se popolnoma zanese nase in je povsem samozadostno. Vesolje je popolno.

Vemo marsikaj, vendar si ne upam trditi, da se vsega, kar vemo,  ves čas tudi zavedamo.

Zdi se, da se naše ideje proizvajajo v možganih, vendar to ni res. Možgani so le kot kanal, skozi katerega se ideja usmerja. Ideja pride iz zakladnice Vesoljnih podatkov in vsi imamo dostop do tega.

Ko se boste naslednjič spraševali, kako bi rešili dano situacijo, se umirite in v tišini razmislite o tem, kaj potrebujete, da bi vam uspelo. Tako boste sprožili tok misli. Bodite potrpežljivi. Naj se ideje prosto pretakajo po vaših mislih. Včasih traja nekaj časa, da se tokovi aktivirajo, ampak uspeh je zagotovljen.

Vsak dogodek v vašem življenju, dober ali slab, je k vam poslan z dobrim namenom. Pravzaprav je prav vsak dogodek najboljše, kar se vam v danem trenutku lahko zgodi.

Postopoma boste začeli ugotavljati, da so nekatere stvari, ki ste jih prej videli črno, pravzaprav bele, in da mnogo tistega, kar trenutno sprejemate kot absolutno resnico, sploh ni res. Dovolj dolgo ste se ravnali po prepričanjih o Vesolju, za katere ste VERJELI, da so resnična, namesto da si ravnali v skladu s tem, kar JE RESNIČNO.

Razvajanje z užitki je umetnost, ki se je lahko naučimo. Večkrat si privoščite POL URE za UŽIVANJE, za razvajanje. Zaslužite si to!

Vsak človek se lahko NAUČI biti srečen. »Sreča je skladnost misli, besed in dejanj.« Mahatma Gandhi

Karkoli počnete v tem trenutku, kakršnekoli okoliščine vas v tem trenutku obdajajo; ne glede na vse, ste prav v tem trenutku opremljeni z vsem, kar potrebujete za izpolnitev svojih srčnih želja in zadovoljitev potreb.

Svet okrog vas – ljudje, kraji in dogodki – predstavljajo ogledalo, saj kaže vašo pravo sliko. Sporoča vam, kdo v resnici ste.

Nase je težko gledati objektivno, vendar je nujno, da se tega hitro naučite.

Pot do spremembe, o kateri razmišljate, je res naporna, ampak ali se vam ne zdi, da bi bilo bistveno naporneje do konca življenja vztrajati v nečem, kar vas ne zadovoljuje?

Okoliščine, ki jih potrebujete za notranje spremembe, vas že obdajajo, a jih trenutno najverjetneje dojemate kot težave. Takšne okoliščine so sestavni del življenja; k vam poslane z enim samim namenom – da bi se iz njih učili, postali modrejši, bolj razumevajoči in še močnejši.

Vesolje vedno vse ve, zna svetovati, vedno vse uredi in vas ima neizmerno rado.

Zakon vesolja je, da vedno kaznuje nesramne in arogantne ljudi, skromne in prijazne pa vedno bogato nagradi.

Na težave glejte kot na situacije, ki so v vaše življenje vstopile z dobrim namenom in vam sporočajo, da morate ukrepati.  Pravzaprav vam skušajo pomagati, da bi postali zadovoljna oseba – nekdo, ki živi tako, kot hoče, in ima vse, kar si želi.

Če je težava velika, pomeni, da se morate naučiti nečesa zelo pomembnega.

»Čemu bi zaklade iskali drugod, ko pa se v vas skriva pravi biser!« Pao – chih

Veliko je ljudi, ki se ne zavedajo enkratnosti življenjske izkušnje. Razlog za to lahko pripišemo vzgoji in vplivom okolice, ki mnogokrat določa, kaj je prav in kaj ne.

Verjetno mislite, da niste popolni, ampak v resnici ste popolni že od svojega nastanka.

Ljudje veliko raje poudarjajo »napako« in ne nauka, ki se ga nekdo nauči iz napake.

Sprejmite idejo, da ste popolno duhovno bitje, in zaživite z njo.

Raziskave so pokazale, da se telo in misli na namišljeno situacijo odzivajo enako kot na dejansko. Ko so znanstveniki z ameriške univerze Harvard spremljali delovanje možganov pri poskusnih osebah, so ugotovili, da pogled na sliko drevesa in misel na drevo aktivirata iste predele možganov. Zato delujejo vaje, kjer si predstavljamo neko namišljeno stvar ...

Kar 90% naše miselne aktivnosti se dogaja na podzavestni ravni.

Živite v Vesolju, kjer vlada naizpodbitni zakon vzroka in posledice. Vsaki akciji sledi reakcija, ki je v popolnem vzročno – posledičnem razmerju z akcijo. Sam si vzrok, ki ustvarja posledice. Karkoli se ti zgodi, je idealno in hkrati edina možnost. Nič ni nemogoče za tiste, ki verjamejo, da je vse mogoče. Smo popolna bitja.

Kar je, preprosto je. Časa ne moremo zavrteti nazaj in spreminjati preteklosti. Vse, kar lahko naredimo, je, da se na dogodke odzovemo in zavzamemo stališče – pozitivno ali negativno. Dogodkov se ne da spremeniti. Spremeniti pa se da OBČUTKE, odzive na ta dogodek!

...