cesa sole ne povedo, petra skarjaPovzetek knjige ČESA ŠOLE NE POVEDO - predavanja za življenje.

Avtorica: Petra Škarja & ostali

Steve Jobs: "Tvoj čas je omejen. Ne zapravi ga tako, da živiš življenje nekoga drugega."

Grega Skok: "Življenje je raznoliko. Ne pomeni le poglabljanja vase. Popestrijo ga doživetja, velika doživetja, plemeniti in iskreni stiki z ljudmi, težki izzivi."

Ivo Boscarol: "Sami sebe morate prepričati, da s svetovno širino lahko uspete tudi doma. Ves uspeh, vsi dosežki ... se začnejo v glavah.

Vid Valič:  "Ne bodi kreten ali kretenka na prvem zmenku ... Za konec naj ti povem še, da se imej rad in da se obkrožaj z ljudmi, ki ti dajo energijo in s katerimi se dobro počutiš. Aja, pa veliko brokolija moraš jesti. Brokoli je ful zdrav. Se mi zdi, da to v šoli omenijo … nekajkrat …, a naj te za vsak primer še jaz spomnim."

Denis Avdič: "Postavi si zelo visoke cilje in si jih zapiši ... Predvsem pa dajte vse od sebe in pri 80-ih ničesar ne obžalujte."

Dušan Olaj: "Največja vrednost diplome je v tem, da veš, kako in na kakšen način razmišljajo tvoji kolegi. Ti pa, če hočeš uspeti, moraš to delati na drugačen način ... Ne moremo zmagati s prvo potezo. Moramo graditi. Ne biti neučakani. Če imaš idejo, če vidiš cilj, potem pojdi. Ne ustavljaj se."

Irena Vide: "Povejte mladim, da je svet lep. In da je vredno za sabo pustiti sled. Dobro, dostojanstveno sled."


Že poznate knjigo ČESA ŠOLE NE POVEDO? >>


Jelka Verk: "Ne ukvarjajte se s tem, kaj bodo o vas mislili ali govorili drugi, temveč se raje osredotočite na svoje cilje. Vsak človek je edinstven, original pa je vedno vreden več od kopije."

Stane Peček: Za pot v lepšo prihodnost je pač potrebna sveža pamet. Tvoja.

Samo Jeranko: "Vzemi si čas, da ugotoviš, kaj te veseli, nato pa naredi vse, da v tem postaneš najboljši. Pot do perfekcije je dolga, lahko bi tudi rekli, da se nikoli ne konča. Vedno sledi svojim sanjam."

Miran Irenej: "Življenje je v resnici podobno oceanu. Vsi vemo, da je omejen, a nikjer ne najdemo konca."

Sabina Košmrl: "Niti najpametnejši profesor na svetu ti ne more povedati, koliko in česa si ali nisi sposoben in kaj boš dosegel v svojem življenju."

Islam Mušić: "Življenje je izbira: izberite si pot, po kateri bi vi radi hodili in bo osrečevala vas. Drugi ne vedo, kaj je to, zato zaupajte le sebi. Ne bojte se življenja, to vam govorijo tisti, ki so se ga ustrašili. Vi izberite svojo pot ... Ne glede na to kam vas bo pot zapeljala, pa ne pozabite, da ste zanjo odgovorni sami."

Jana Fleišer: "Smer vašega nadaljnjega šolanja ne pomeni vaše dokončne določitve poslovne poti, temveč le obseg vaših novih znanj. Izberite si področje, ki vas zanima, saj bo učenje tako bolj zanimivo in s tem tudi lažje. Zaupaj si! Dovoli si biti drzen in izražaj sam sebe!"

dr. Jure Knez: "Zelo malo ljudi poznam, ki jih osrečujeta denar in slava. Poznam kar nekaj premožnih ljudi, a nobenega, ki bi bil zaradi denarja srečen. Poznam pa veliko ljudi, ki mislijo, da jih bo denar osrečil. Sploh ni pomembno, kako uspešen si v očeh drugih, pomembna je iskra v očeh, ko objameš sopotnika na svoji poti."

dr. Ivan Erenda: "Vse, kar boste počeli v življenju, počnite na način, da boste pozneje lahko ponosni na to, kar ste ustvarili ... Zavedajte se, da morate, da bi lahko prejeli, najprej nekaj dati. Iščite priložnosti, kje lahko pomagate, kaj lahko prispevate. Začnite z majhnimi stvarmi in bodite vztrajni. Bodite pravični in sočutni. Vsak dan naredite vsaj eno dobro delo."

Borut Pahor: "Vsak od vas je edinstven. Razvijajte to edinstvenost, toda ne na račun drugega. Negujte srčnost in dobroto. Z drugimi si bodite dobri in pazite drug na drugega. Vpijajte znanje, ki vam ga predajajo učitelji, a ob tem mislite s svojo glavo."

Anonimnež: "Nauči se:

  • ustvarjalnosti in inovativnosti,
  • učiti samega sebe,
  • čimveč pomembnih jezikov,
  • komunikacije, skupaj z oliko in diplomacijo,
  • hitrosti, improvizacije in odzivnosti.
  • In vedi, kaj je prav in kaj ne!"

Malo se nasmej; išči dobro v ljudeh in jih tudi pohvali ter jim povej kaj lepega; poglej natakarja v oči in mu reci hvala; pomagaj starki čez cesto; poberi papirček s tal; opazi sočloveka – njegovo stisko in njegove uspehe; podaj komu ramo, da se nanjo nasloni; iskreno z zanimanjem sprašuj ljudi, kako si ...

Ne pozabi na preprosto kmečko logiko, predvsem pa se zavedaj, da nisi sam na tem svetu. Delaj z drugimi tako, kot bi želel, da drugi delajo s tabo.

Iz knjige ČESA ŠOLE NE POVEDO >>

 

cesa sole ne povedo, petra skarja

PREDAVANJA ZA ŽIVLJENJE

Česa šole ne povedo

Ste kdaj razmišljali, česa šole ne povedo, a bi mladi rabili za dobro popotnico v življenju?