delfin-danijel-sergio-bambaren

Delfin Danijel, deset let pozneje; avtor: Sergio Bambaren

V življenju pride čas, ko ne moreš storiti drugega kot ubrati svojo pot ... 

Živeti, kar nam prinaša življenje, je neogibno. Trpeti ali uživati v tem, je naša izbira. Ta odločitev ni posledica, marveč razlog za srečno ali nesrečno življenje. 

V svetu sanj je vse mogoče. 

Lepi spomini so kot okenca, skozi katera lahko uzremo košček raja.

Spoznal sem, da beseda nemogoče ne pomeni nič. Toda če resnično verjameš, da obstajajo meje za to, kar želiš narediti v življenju, boš zagotovo živel znotraj njih. 

Sprememba vedno zbuja strah. Življenje je nenehna sprememba.

Drugih ni moč spreminjati. Mogoče naučiti stvar ali dve, ne pa spreminjati. 

Svoboda ni le to, da se izogneš življenju, kakršnega si nisi nikoli želel živeti, ni le večno iskanje odgovorov. Svoboda pomeni tudi, da si dopustiš doživeti nekaj lepega in novega, ne da bi moral ves čas potovati iz enega kraja v drugi. 

To, da daješ življenje, ti bo v prihodnosti pomagalo živeti. 

Strah je le odziv na nekaj, česar ne razumeš. Strahovi bivajo le v tvojem umu in nikjer drugje. 

Glede na odločitve, ki jih sprejemaš v življenju, se nekatera vrata odpirajo, medtem ko se druga neizogibno zapirajo. 

Nemogoče ni dejstvo, marveč le mnenje, stanje duha, včasih celo izgovor. 

Naključij ni, prav tako kot tudi nemogočega ni. Če delaš, kar moraš delati, je ne glede na karkoli vesolje vedno na tvoji strani. 

Odprt duh, glas srca in hotenje, da bi bil, kdor hočeš biti, so vse, kar boš potreboval za doseganje svojih ciljev in uresničevanje svojih sanj, svojega enkratnega življenja!

Strah je del življenja. Dvomi so del življenja. Včasih je celo občutek popolne izgubljenosti del življenja. Zagotovo pa ne konec življenja, marveč zgolj začetek nečesa večjega, duhovno veliko bogatejšega od vsega, kar si doživel dotlej. 

"Vaši otroci niso vaši otroci. Sinovi in hčere klica Življenja k Življenju so. Po vas prihajajo, a ne od vas. Čeprav so z vami, niso vaša lastnina. Lahko jim darujete svojo ljubezen, toda ne morete jim dati svojih misli, kajti oni imajo svoje misli. Lahko sprejmete njihova telesa, ne pa njihovih duš, kajti njihove duše že bivajo v hiši jutranjega dne, ki je niti v svojih sanjah ne morete obiskati. Lahko si prizadevate, da boste takšni kot oni, toda ne trudite se, da bi oni ravnali kot vi. Kajti življenje ne teče nazaj in se ne ustavlja ob tem, kaj je bilo včeraj." Kahlil Gibran

Lahko ustvariš svojo družino in slediš svojim sanjam, dokler ne pozabiš, da prelepo bitje, rojeno iz resnične ljubezni, ne pripada tebi. Enako pravico ima, da poleti k svojim sanjam, ko pride njegov čas. Če se učiš ob njem, namesto da bi ga le poučeval, in če spremljaš njegov razvoj, uresničuješ še druge sanje, ne da bi moral žrtvovati svobodo, ki je tako zelo ljubiš: kajti verjemi ali ne, svoboda je stanje duha. 

Iz knjige Delfin Danijel - deset let pozneje; Sergio Bambaren