delfin-sergio-bambarenDelfin; avtor: Sergio Bambaren (povzetek knjige pripravil David Hriberski >>)

Večina ljudi živi življenje, da bi preživeli življenje. Celo življenje delajo, kar ne želijo delati, ker se bojijo živeti svoje sanje. Kaj bi moglo biti pomembnejše v življenju kot to, da slediš svojim sanjam, kakršne koli so že? Najdite si čas v življenju za sanje in ne dovolite strahovom, da bi ti zastavljali pot do sanj. Ljudje, ki niso uresničili svojih sanj, vam bodo govorili: "Nekega dne boš odrastel in zagledal svet, kakršen je. Ne more biti drugačen." 

V življenju pride čas, ko ne moreš storiti drugega, kot nadaljevati svojo pot. Čas, da slediš svojim sanjam. Čas, da razviješ jadra svojih prepričanj.

Padec v najgloblji obup ti daje priložnost, da odkriješ svojo resnično naravo. Podobno kot sanje, ki oživijo, ko najmanj pričakuješ, se bodo pojavili odgovori na vprašanja, ki jih ne moreš razvozlati. Naj tvoji notranji vzgibi utirajo pot modrosti in naj upanje razblinja tvoje strahove.

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti, da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nazadnje nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.

Odkrivanje novih svetov ne prinaša le sreče in modrosti, temveč tudi žalost in strah. Kako bi mogli ceniti srečo,
ne da bi vedeli, kaj je žalost? Kako bi mogli doseči modrost, ne da bi se spopadali s svojimi strahovi? Velik izziv življenja je premagati meje znotraj sebe, jih odriniti tja, kamor še v sanjah ne bi pomislili, da je mogoče.

Morda so sanje stkane iz obilice trdega dela. In če uberemo bližnjice, lahko izgubimo sled in pozabimo, zakaj smo začeli sanjati, nato pa nazadnje odkrijemo, da nam sanje nič več ne pripadajo. Morda bo čas poskrbel, da bomo uresničili svojo usodo, če bomo le sledili modrosti srca. Ne pozabi: ko začutiš, da je življenje pretrdo s tabo in se želiš vdati, se spomni, kdo si. Spomni se svojih sanj.

Nekaterih stvari ne moreš videti z očmi, videti jih moraš s srcem, kar ni tako lahko. Če boš s svojim spomini oživil otroka v sebi in zaživel njegove sanje, bosta skupaj potovala in si utirala pot skozi dogodivščino, ki se imenuje življenje. Vselej si prizadevaj po najboljših močeh. Kajti srce se nikoli ne bo utrudilo ali postaralo …

So stvari, ki bodo vselej močnejše od časa in daljave. Globlje od jezikov in navad. Kot je slediti svojim sanjam in se spoznavati. In deliti z drugimi čarobnost, ko jo odkrijemo.

Drznite si sanjati in nikoli ne odnehajte.

Iz knjige Delfin Danijel; Sergio Bambaren

Pripravil: David Hriberski >>

 

Brezplačna E-knjiga:  NEUSPEHI USPEŠNIH

Česa se lahko naučimo iz neuspehov vseh tistih, ki so danes resnično uspešni in kako lahko to pomaga uspeti nam?

Neuspehi uspešnih
Brezplačna E-knjiga - česa se lahko naučimo iz neuspehov (tudi drugih).

Zapri