enominutni milijonar mark victor hansen in robert g allenEnominutni milijonar; avtorja: Mark Victor Hansen in Robert G. Allen

Sam po sebi denar ni niti dober niti slab. Je pa mogočno orodje. Življenje je veliko lepše, če se vam ni treba ubadati s skrbmi zaradi pomanjkanja denarja. Milijon novih milijonarjev želiva prepričati, naj deset odstotkov zaslužka vračajo skupnosti, ki ji pripadajo - zato, da bi izboljšali življenje v svojem okolju. 

Skoraj vsakdo lahko postane milijonar, upava pa, da boste hkrati iskali razsvetljenje. 

Premožen je tisti, ki ima več kot dovolj. 

Bodoči razsvetljeni milijonar deluje kot čebela. Njen osnovni cilj je nabiranje medice in pridobivanje medu. Toda hkrati opravlja veliko širše poslanstvo. Na njenih krilih in nogah se nabira tudi cvetni prah, in ko leta s cveta na cvet, skrbi za opraševanje. Po njeni zaslugi imamo bogato cvetoče vrtove, kar je veliko pomembnejše od pridelave medu. Razsvetljeni milijonarji vedo, da morajo ustvarjati premoženje tako, da dobivajo vsi (zagotavljati morajo razmere, s katerih ni poražencev). 

Prepričana sva, da k bogastvu sodijo privilegij in odgovornost. Biti razsvetljeni milijonar pomeni biti, delati in imeti vse, kar si človek lahko zaželi, dokler s tem nikogar ne omejuje in dokler hkrati pomaga drugim. 

Razsvetljeni milijonar ima načelen pogled na bogastvo:

 • Ne povzroča bolečin. Premoženje si ustvarja etično in pošteno, skratka tako, da ni poražencev. 
 • Opravlja dobra dela. 
 • Deluje kot dober upravitelj. 

"Naredite prvi korak k veri. Ni treba, da takoj vidite celotno nebeško prostranstvo. Le prvi korak naredite." Martin Luther King ml.

Ko so Hansa Selyja vprašali, katere so najbolj stresne okoliščine, ki lahko doletijo človeka, je odgovoril: "Če nima ničesar, v kar si veroval."

mark victor hansen in robert g allen enominutni milijonar knjiga

Štirje koraki do prvega milijona: 

 1. Odločite se, da je povsem v redu, da postanete milijonar. 
 2. Predstavljajte si, da uživate v izobilju. 
 3. Zapravite manj, kakor zaslužite. 
 4. Izberite dobro naložbo

Ozrite se naokrog. Vse, kar vidite, se je porodilo v glavi nekoga; miza, za katero sedite; avto, ki ga vozite; hiša, v kateri živite; obleka, ki jo nosite; televizija, ki jo gledate ... Vse se je začelo kot misel, šele potem je postalo stvar - spočeta iz nič. Tako! Vse se začenja kot misel. 

Najprej mislimo, potem uresničujemo. Svoje misli materializiramo. Omogočimo njihov obstoj. Vsakdo uresničuje. Nekateri obilje, drugi pomanjkanje. Če nimate tistega, kar si želite, preverite svoje misli. 

Misli so stvari. Vsaka misel ima svoje posledice. Nobena ne živi v vaši glavi tjavdan. Vsaka zase je kamen, ki pade v jezero vašega življenja - valovanje je resnično. Močnejša je misel, bolj razburkano je življenje. Slabe misli se prenašajo kot radijski valovi. Ljudje jih čutijo. Živali jih vonjajo. Okužen je ves energetski sistem okrog vas. Zato se jim izogibajte. 

Namenoma mislite pozitivno. Slikajte si veličastne podobe. Govorite si najlepše besede. Počutite se odlično, ZDAJ TAKOJ! To bo obarvalo vaš pogled na svet. Kakor magnet boste privlačili tisto, kar potrebujete za uresničitev svojih sanj. 

Če želite biti razsvetljeni milijonar, morate seveda delati tisto, kar imate radi, ob tem dodajajte čim večjo novo vrednost in jo uporabiti za nov zagon. 

Seveda nismo sami odgovorni prav za vse. Toda bolj ko smo pripravljeni gledati svet iz tega zornega kota, bolj so niti dogajanja v naših rokah. 

V Univerzumu je načeloma vsega v izobilju. Tu ni pomanjkanja, razen v naši zavesti. Čimvečkrat si ponavljajte: "Vsega dobrega imam v izobilju. Lahko zaslužim, prihranim, pomnožim in z drugimi delim neskončno veliko denarja. Moje izobilje je v dobro vseh drugih. Zato obilje sprejemam in obilje sprejema mene."

Že stara resnica pravi: "Kdor daje, dobi." Premislite: ali niso najbolj prijazni prav ljudje, ki imajo največ prijateljev? Ali niso najbolj ljubeči tisti, ki so deležni največ ljubezni? 

"Ljudje smo odgovorni za svoje misli, torej se jih moramo naučiti nadzorovati. Morda to ni lahko, a je mogoče. Če o nečem ne želimo razmišljati, o tem ne smemo niti govoriti. Tako kakor ne pojemo vsega, kar vidimo, tudi izgovoriti ne smemo vsega, kar mislimo. Začnimo torej opazovati svoje besede in povejmo samo tisto, kar ima dober namen." indijanski vrač Rolling Thunder

Začetnik potrebuje zgolj tri sredstva: dobro zamisel, odločenost in stik z ljudmi, ki imajo vse drugo. 

Štiri značilnosti ljudi, ki jim uspeva izraziti najboljše v sebi, svojega genija: 

 • strast: zaljubljeni so v tisto, kar delajo. To bi počeli, tudi če ne bi bili plačani; 
 • nadarjenost: v tistem, kar delajo, so dobri. Imenujmo to nadarjenost, sposobnost, genialnost ali kakorkoli že - oni imajo; 
 • vrednote: kar počnejo, je zanje izredno pomembno; 
 • usoda: zavedajo se, da počnejo prav tisto, za kar so bili rojeni - to je njihov neponovljiv prispevek skupnosti. Gre skoraj za duhovno razsežnost. Taka je njihova usoda. 

Najlažje se znebiš strahu tako, da narediš prav tisto, česar te je najbolj strah. 

"Samo en človek na svetu je, ki ti lahko uniči življenje. To si ti sama. Ne bom se prepirala o dejstvih - povsem na tebi je, da se odločiš, ali bi zaradi teh dejstev raje bila žrtev ali zmagovalka. Žrtve obtožujejo. Zmagovalci pa se učijo."

Milijonarjevih 24 ahajev: 

 • Vsi uresničujemo. Če nimate tistega, kar bi si želeli, se vprašajte: "Kako bi to dosegel?"
 • Bodi - naredi - imej. Najprej bodite. Potem naredite. Potem boste lahko imeli vse bogastvo, ki si ga želite. 
 • Živite življenje "od zgoraj". Če ste se pripravljeni učiti, namesto da bi obtoževali, bo vaše življenje veliko mirnejše. 
 • Izobilje je vaše naravno stanje. Priložnosti in srečna naključja se dogajajo širokosrčnim ljudem. 
 • Kdor daje, dobi. Dajajte, da vam bo dano. 
 • Sprememba je mogoča v hipu. Nadzorujte svoje misli in nadzorovali boste svoje dosežke. 
 • Besede spreminjajo. Govorite le z dobrim namenom. Ne govorite tistega, kar ne služi ničemur. 
 • Sami ste svoje največje bogastvo. Vse, kar potrebujete, je dobra zamisel in odločenost, da jo uresničite. Drugo si lahko izposodite. 
 • Bogastvo je svoboda. Šest največjih svoboščin je: finančna svoboda, časovna svoboda, svoboda v odnosih, duhovna svoboda, fizična svoboda in svoboda do izražanja svojega genija. 
 • Vse se začenja s sanjami. Dovolite si sanjati največje sanje. Vse je lahko vaše. 
 • Jasna predstava pomeni moč. Ne premišljujte o svojih ciljih, premišljujte iz njih. 
 • Še jasnejša predstava pomeni še večjo moč. Vsak dan si zapišite šest glavnih nalog. 
 • Dotaknite se svojega notranjega genija. Imate enkratne sposobnosti, zmožnosti, interese in vrednote, ki jih lahko vi povzdignete do popolnosti. 
 • Zaljubljeni v življenje. Delajte tisto, kar imate najraje, in denar bo pritekal. 
 • Domišljija je močnejša od volje. Ko se domišljija zaplete v spopad z voljo, vedno zmaga. 
 • Kakovost rezultata je odvisna od kakovosti vprašanja. Če si boste zastavljali boljša vprašanja, bodo tudi rezultati veliko boljši. 
 • Odgovore že poznate. Vzemite si čas za gojenje intuicije. Sledite šestemu čutu. Nikoli se ne zmoti. 
 • Bodite dosledni. Morate si želeti. Prepričani morate biti, da lahko pridete do denarja - do zelo veliko denarja. Prepričani morate biti, da si ga tudi zaslužite - popolnoma. 
 • Magnet za denar. Vi ste dobesedno magnet za vse, kar si resnično želite. Če si resnično želite denarja, se vam ne more upreti. 
 • Potrkajte in odprlo se bo. "Karkoli misliš in sanjaš, da bi lahko naredil, naredi. V pogumu so dobri duh, moč in čarobna sila." Goethe
 • Deliti z drugimi pomeni imeti več. Z dajanjem se denar množi, ne pa porablja. 
 • Bog dobro ve, kje se skriva zlato. Postanite sodelavec Stvarnika bogastva. 
 • Ustvarjalno uničevanje. Histereza je vaš sovražnik. Prebijte se do nove ravni svojih dosežkov. 
 • Sestavljanje celote. Ključ do uresničevanja želja je to, da delujejo vsi potrebni sestavni deli.

Prepoznavanje duhovne strani bogastva je za razsvetljenega milijonarja ena najpomembnejših in najmočnejših oblik vzvodja. Prepoznavanje duhovnih razsežnosti zmanjšuje vsakdanji stres v življenju. 

Iz knjige Enominutni milijonar; Mark Victor Hansen in Robert G. Allen