oto fartek knjiga odgvoro je srcnost

Povzetek knjige Odgovor je SRČNOST, avtor: Oto Fartek (www.otofartek.si)

Knjiga zgodb avtorja, ki prikaže vzpone in padce življenja (v karieri, ljubezni, smrti bližnjih ...) ter kaj lahko iz teh izkušenj preda vsem nam. 

Ta, ki pozna vse odgovore, še ni bil vprašan vseh vprašanj. 

Pride čas, ko se človek na nek skrivnosten način umiri. Objame svoje življenje in ga ima rad. Mnogokrat mi ni bilo enostavno, pa je vseeno bilo lepo. Nikoli ga ne bi zamenjal za drugega. 

Zakaj se mi dogaja vse to v življenju? Bral sem pozitivne knjige in se držal navodil. Delal sem pozitivna dela, pomagal ljudem, pa vendar me je življenje vsakič znova postavljalo pred nove preizkušnje. Počasi se dobival trdo kožo, a ohranjal mehko srce. 

Po bitki je lahko biti general. Najpogosteje so prav generali tisti, ki sploh še niso bili v nobeni bitki. 

Nikoli ne veš, kje te čaka sreča. 

Bil sme izjemno ponosen na svojega sina, saj je pošten, uspešen, ljubeč in razumevajoč. 

"Ko ste si enkrat v mislih narisali, kaj si želite, kako želite živeti, kakšen videz si želite, kako zdravi želite biti, kako vitki ali kar koli drugega, takrat bodite drzni in prosite kvantno polje oziroma univerzalno inteligenco, naj vam pošlje povratno informacijo o tem, da vas je sploh slišalo. Potem bodite pozorni na svoje misli, saj se povratna informacija lahko pojavi v trenutku in v obliki, o kateri niste niti sanjali." Iz knjige Odvadite se biti to, kar ste

Šele takrat, ko boš iz sebe spravil ven nekaj svojega napuha in samovšečnosti, samohvale in podobnega, boš v sebi naredil prostor za napredek, da se boš lahko še česa naučil in naredil korak naprej v življenju, ki je pred teboj.

Recept za najboljše kosilo - recept za uresničitev vaših sanj:

  • Prva sestavina je prav gotovo lakota, in sicer morate biti lačni - uspeha. Če nismo lačni, gotovo ne bomo šli kuhat. Velika in močna lakota oziroma želja po nečem je osnova za vse. Ugotoviti morate, kaj si želite, kako si želite živeti, kak vtis želite pustiti. 
  • Naslednja sestavina je sol. Če kosilo ne bo soljeno, ne bo dobro. V našem primeru je to - akcija. Če ne boste prijeli za kramp in lopato, hiša ne bo nikoli stala. Je mogoče hrana v loncu premalo slana? Dodajte še malo te soli. Vendar ne preveč! Preveč jo bo uničilo, kot bo preveč akcije uničilo tebe. 
  • Vztrajnost je naslednja sestavina, brez katere ne bo šlo. Če se sestavine v loncu ne bodo kuhale dovolj dolgo, od dobrega kosila ne bo nič. Pobrati se bo treba po vsakem padcu, pa naj bo še tako boleč. Naj umre kdor koli, naj propade kateri koli posel, naj vas prevara kateri koli prijatelj, naj vas zapusti kdor koli - pomembno je, da vi ne umrete. Če se boste pobrali, boste po vsakem padcu postali močnejši. Pri tem ohranite mehko srce, samo koža naj postane trša, odpornejša. 
  • Grelno telo pod loncem in gumb za nastavljanje temperature sta naslednji sestavini na receptu. To sta vaš učljiv odnos in mentor, ki vas bo pogrel ali ohladil, kadar bo to potrebno. Poleg dobrega mentorja je zelo pomembno tudi, kakšnega partnerja ste si izbrali ali pa si ga še boste. Uspeh se začne doma. Prvi dom je vaše srce, prav tako kot hiša, v kateri živite. V življenju je zelo pomembno, s kakšnimi ljudmi ste obkroženi, zato bodite previdni pri izbiri prijateljev in poslovnih partnerjev. 
  • V kosilo bom dodal še malo čilija. To je moja nagrada. Vsakič, ko dosežete nek cilj, se je treba nagraditi. Ko človek gara, se mora sproti nagrajevati, da ne bi pozabil okusa uspeha. Ne preveč in ne premalo. 
  • Dodali bomo še malo česna in zelene. Vaše začimbe pomenijo, da sebe nikoli ne smete postaviti na piedestal. To mesto je za vse večne čase rezervirano za vaše poslovne partnerje in za vaš tim. Oni morajo nositi vse zasluge za uspeh. Dvignite osebo, kateri pomagate, na kraljevski stol in jo okronajte. 

Če sem zavrgel eno kosilo, še ne pomeni, da bom lačen vse življenje. Če je ugasnil en posel, to ne pomeni, da bodo vsi. Tako sem kuhal in kuhal, nov posel, pa še en in še en, vse dokler nisem postal pravi kuharski mojster. 

Nič strupenega nisem dal v lonec, strup je namreč dvom. Nikoli nisem podvomil v končni uspeh, niti za najmanjši delček sekunde. 

Vsi se rodimo popolni in tudi vi ste popolni. Če mislite drugače, se hudo motite. 

 

Iz knjige Odgovor je SRČNOST, avtor: Oto Fartek (www.otofartek.si)