odloci-se-za-sreco-aleksander-sinigoj-211x300Odloči se za srečo, Aleksander Šinigoj

"Živite lahko samo na dva načina. Tako, kot da ni nič čudež, ali pa kot da je vse čudež." Albert Einstein

"Bodi mavrica v oblaku drugega." Maya Angelou

Eni ljudje spijo vse življenje in se nikoli ne zares prebudijo. Nikoli ne zares zaživijo. In življenje se dogaja, čas teče, ne glede na to, ali spimo ali smo budni.

Ljudje smo po večini dobri v tem, da znamo v svojih mislih narediti neverjetne zgodbe in fantazije, ki se nikoli niso zgodile, ali znamo te zgodbe narediti tako pristranske, da nam ne služijo najbolje. Te zgodbe, omejitve  in prepričanja nas usmerjajo proč od našega naravnega stanja, stanja sreče.

"Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši dan v tvojem življenju." Mark Twain

Večina ljudi danes nima cilja ali smeri za svoje življenje. Če bi se sedaj usedli v avto in ne veste, kam bi radi z avtomobilom šli, torej nimate cilja, kam bi radi prišli na koncu vožnje, potem je vsaka cesta, na katero boste zapeljali, v redu.

Če življenju ne veste, če nimate svojega cilja, vizije, koordinate, boste živeli brezglavo in posledično postali del ciljev in občutkov nekoga drugega.

Nehajte se torej brezglavo voziti sem ter tja, temveč pomislite, kje ste in kam bi radi šli v življenju. Prva stvar, o kateri bi veljalo razmisliti, je, kako lahko ozavestite svoje aktivnosti. Kako ste lahko bolj pozorni na to, kar počnete, in na to, kaj mislite.

Nič več vas ne stane biti srečni, celo nasprotno, manj energije boste porabili, če boste v pozitivnem čustvenem stanju. Vaše telo je narejeno za to stanje. Vsakič, ko ste jezni, žalostni, v strahu ali v katerem koli drugem čustvenem stanju, se vaše telo na to stanje odzove tako, da vam sporoči, da to, kar počnete, telesu ni prijetno.

Če ste pozitivni v življenju, vas to nič več ne stane. Nasprotno, veliko več energije boste imeli in se bolje počutili, če boste nosili nasmeške na ustih.

Če se danes odločite, da boste vse, kar počnete, počeli s hvaležnostjo, radostjo, srečo, bo vaše življenje postalo čudežno. Vaše življenje in posledično življenje ljudi, ki jih obdajate, bo posledično srečnejše. Pomagali boste sebi in svetu. Odločite se torej za srečo.

"Kdor o sreči sanja, naj se nikar ne čudi, če jo bo prespal." Ernst Deutsch

Številne znanstvene raziskave danes dokazujejo, da so srečni ljudje v povprečju bolj zdravi, živijo dlje in izgledajo bolj mladostno. Sreča torej brezplačno in na zdrav način pomlajuje. Srečni ljudje so veliko bolj ustvarjalni in disciplinirani. Nekomu, ki je srečen, se je v povprečju bistveno lažje odpovedati razvadam, kot so cigareti in kava. Srečni ljudje imajo v povprečju manj težav s telesno težo, sj ne iščejo dobrih občutkov v hrani in prenajedanju, temveč imajo te občutke že v sebi.

"Prižgi luč, namesto da se pritožuješ nad temo." Kitajski pregovor

Največja odvisnost današnjega časa niso hrana, mamila, alkohol, temveč so izgovori.
odloci-se-za-sreco-aleksander-sinigoj-2-188x300"Glavni razlog, da imajo ljudje probleme, je, da preveč razmišljajo." Dr. Richard Bandler

Odgovor za srečo se ne skriva nikjer drugje kot v vas. Kitajci pravijo: če je oko neovirano, je rezultat sposobnost, da lahko vidimo. Če je uho neovirano, je rezultat sposobnost, da lahko slišimo. Če so usta neovirana, je rezultat okus. Če je um neoviran, je rezultat, da vidimo in zaznamo resnico oziroma modrost. Če je srce neovirano, je rezultat, da vidimo in čutimo neskončno ljubezen. Odstranite ovire in potem boste spregledali, slišali, čutili. Odstranite ovire in zaznali boste resnico ter ljubezen, ki je bila vedno tam za vas, le videli je niste.

Na svet ste prišli, in to je vaša pravica ob rojstvu, da ste srečni.

Življenje je prekratko, da bi trpeli.

"Spremeni svoje misli in spremenil boš svoj svet." Nirman Vincent Peale

Preteklost in prihodnost sta iluzija. Edino, kar je resnično, je sedanjost.

"Tisti, ki iščejo razsvetljenje, ga ne najdejo, ker ne razumejo, da je predmet njihovega iskanja iskalec sam." Anthony De Mello

Ne sodite druge, po nepotrebnem porabljate lastno pozornost in energijo, namesto da bi se ukvarjali s tem, kar je vaše poslanstvo.

"Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš – sence." Tone Pavček

Brezplačna E-knjiga:  NEUSPEHI USPEŠNIH
Česa se lahko naučimo iz neuspehov vseh tistih, ki so danes resnično uspešni in kako lahko to pomaga uspeti nam?

 

Ljudje smo sprogramirani, da srečo pogojujemo z dosežki, materialnimi dobrinami, reakcijami drugih ljudi, lastnim vedenjem ali vedenjem drugih ljudi. Ne želimo biti brezpogojno srečni.

Nori ste. Vsi smo malo nori. Edini razlog, zakaj nismo vsi zaprti v neki mentalni ustanovi, je v tem, da ni dovolj prostora v raznih institucijah za vse nas.

Odločite se, da boste vse, kar boste počeli, počeli srečno. Če boste vi srečni, boste s tem nezavedno naučili še druge ljudi, da so srečni.