Secrets of fascinating womanhood, David CooryPovzetek knjige za ženske - "Da bi vam pokazal, kako v svojem možu obudite ljubezen in nežnost." David Coory (Knjigo lahko dobite pri Andreju Pešcu >>)

V njej preberite, kako lahko:

 • Rešite svoj propadajoči zakon.
 • Izboljšati svoj dober zakon.
 • Obudite ljubezen in nežnost v svojem moškem.
 • Razvijte svoj polni ženski potencial.
 • Povečate svojo samozavest.
 • Postanete srečnejše, lepše in bolj ženstvene.

Moški NE vidijo in ne razmišljajo tako kot ženske. Njihove potrebe so popolnoma drugačne od naših.

"Stvari, ki jih ženske občudujemo druga pri drugi, niso lastnosti, ki so privlačne za moške. Pravzaprav so pogosto lastnosti, ki jih ženske obsojamo druga pri drugi, za moške najbolj fascinantne in privlačne."

"Moški so pri ženski navdušeni nad simpatičnostjo, vedrino, otroško nedolžnostjo in šarmom. Bolj ko se jim zdi nežna, ženstvena, čista in zaupljiva, bolj jim je privlačna."

PRVA SKRIVNOST: Sprejmite ga takšnega, kot je. Osredotočite se na njegove dobre lastnosti.

Kajti s tem, ko poskušamo moža spremeniti in izboljšati, mu sporočamo, da nismo zadovoljni z njim, kakršen je. S tem ranimo njegov občutljivi moški ponos.

On pozna svoje slabosti. Vendar potrebuje, da občudujete njegove prednosti in ne opozarjate na njegove slabosti. Vaš mož potrebuje vaše občudovanje, tako kot vi potrebujete njegovo ljubezen.

Čudeži se dogajajo, ko se moški počuti popolnoma sprejet s strani ženske, ki jo ljubi. Prava sprememba pride le od znotraj. To mora biti njegova zamisel. Želeti si mora, da bi to storil za vas.

Ne pozabite, da se zaveda svojih napak. Bolj ko vas ima moški rad, bolj si bo želel, da bi vas zadovoljil. Moški bo šel do neverjetnih meja, da bi zadovoljil žensko, ki jo ljubi.

Pogosto so napake, ki nas najbolj motijo pri naših možeh, enake tistim, ki jih imamo sami.

Ena od najbolj koristnih lekcij, ki se jih lahko naučimo v življenju, je, da za svoje težave in slabosti nehamo kriviti druge ljudi. Sami se lahko začnemo spreminjati šele, ko sprejmemo odgovornost za svoje težave.

Ženska mora v zakonu pričakovati dvoje: zvestobo in finančno podporo.

Vendar ga bomo veliko bolj pritegnile, če bomo ohranjale vzdušje svobode, skrivnostnosti in samozavesti. Tako kot smo to počeli med dvorjenjem.

Vendar pa mu nikoli ne smemo dati vtisa, da ga ne potrebujemo. Biti moramo neulovljiv, svoboden duh, a hkrati odvisni od njega za svojo podporo in zaščito.

V pravo ljubezen se nikoli ne da prisiliti. Prava ljubezen zahteva svobodo.

Vendar mu morate dovoliti popolno svobodo, da živi svoje življenje, kot se mu zdi primerno, samo dokler vas podpira in vam je zvest.

NALOGE:

 • PRVA NALOGA: Sestavite seznam vseh moških vrlin svojega moža. Vsako jutro in večer jih preberite. S tem nadaljujte, dokler si jih ne zapomnite.
 • DRUGA NALOGA: V srcu mu odpustite za vse primere, ko vas je v preteklosti prizadel. Prosite Boga, naj vam po potrebi pomaga.
 • TRETJA NALOGA: Nato svojemu možu izrecite naslednje besede in se ga pri tem dotaknite: "Vesela sem, da si takšen, kot si. V preteklosti te nisem vedno cenila in naredila sem nekaj neumnih napak. Žal mi je in vesela sem, da nisi dovolil, da bi te potiskala. Vesel sem, da si takšen, kakršen si. Od zdaj naprej se bom trudila, da ti bom čudovita žena." (Če želite, lahko to izjavo preoblikujete z besedami, ki so vam bolj naravne. Vendar ne zmanjšajte njenega učinka.)

DRUGA SKRIVNOST:  Občudujte njegove moške lastnosti. Nikoli ne ranite njegovega občutljivega ponosa.

Moški občutljivi ponos je zlahka ranjen.

Ta močna moška želja, da bi zaščitil in poskrbel za žensko, je prav takšna kot močan materinski nagon, ki ga je Bog programiral v nas ženske. Na enak način nas žene, da ščitimo in poskrbimo za svoje otroke.

Žene lahko globoko ranimo svojega moža, ne da bi se tega zavedale. Naše besede mu lahko povzročijo hudo duševno bolečino. Zato toliko moških okoli sebe postavi nevidni zid. Zid molka, da bi se zaščitili pred to bolečino.

Smejemo se ali se norčujemo iz neke njegove moške lastnosti. Ali pa ga neugodno primerjamo z drugimi moškimi. Ko to počnemo, zlasti pred drugimi, se počuti, kot da bi ga udarili z bičem.

Obstaja na stotine načinov, kako lahko ranimo možev občutljivi ponos. Pogost način je, da mu pokažemo pomanjkanje zaupanja. Tako moramo biti pozorni, da premislimo, preden spregovorimo. Stvari, kot je predlog, naj pokliče mehanika, ko ne more zagnati avtomobila. Ali namigovanje, da ne zasluži dovolj denarja.

Občudovanje drugih moških je še ena zelo pogosta napaka. Še ena pogosta je, da mu svetujemo o moških zadevah, čeprav nas ni prosil za nasvet.

Moški se mora počutiti ljubljenega, vendar ne tako zelo, kot se mora počutiti občudovanega. Ženska se mora počutiti občudovana, vendar ne tako zelo, kot se mora počutiti ljubljeno.

POGOSTE NAPAKE, KI JIH DELAJO ŽENE IN RANIJO MOŽEV OBČUTLJIVI PONOS

 • Kritiziranje njegovih slabosti.
 • Jezno govorjenje, ko mu ne uspe v moškem področju odgovornosti.
 • Nestrinjanje z njim glede moških zadev.
 • Zlivanje hladne vode na njegove ideje.
 • Dajanje nasvetov, čeprav za njih ni prosil.
 • Razpravljanje o njegovi karieri ali poklicu, kot da bi vedeli toliko kot on.
 • Opozarjate ga, kako se trudite z njegovimi prihodki.
 • Pripovedovanje drugim, koliko so vaši starši naredili za vas, odkar sta se poročila.
 • Občudovanje moške lastnosti pri drugem moškem.
 • Predlaganje, da pokliče serviserja, ko se trudi nekaj popraviti.
 • Niste pozorne, ko vam pripoveduje o nečem, na kar je ponosen.
 • Ne pohvalite ga, ko naredi nekaj izjemno dobro.
 • Mu rečete, da izgublja svojo postavo ali lase.
 • Sami sebe postavljate za zgled, po katerem naj se zgleduje.
 • Opozarjanje na svojo vrhunsko izobrazbo.
 • Ga prekašate v športu, v katerem prevladujejo moški, kot je npr. atletika, golf, plavanje.
 • Odhajanje v službo, ko bi on raje videl, da bi vi ostali doma.
 • Pripovedovanje drugim, da morate iti v službo, da bi se lahko preživljali.

Moški, ki ga nihče ne občuduje, postane osamljeno in zagrenjeno bitje.

Spomnite ga tudi na dobre stvari, ki jih je naredil v preteklosti in so na vas naredile vtis.

Ko ga hvalite, se ga najprej poskusite dotakniti, nato pa ga poglejte v oči in se mu nasmehnite. To sicer ni nujno potrebno, vendar prispeva k njegovemu zadovoljstvu.

Bodite natančni. Natančno povejte, kaj pri njem občudujete.

Če želite odkriti še več stvari, ki jih občudujete pri svojem možu, ga spodbudite, da govori o sebi.

A spet ne pozabite, da morate biti ISKRENI.

Moški najbolj uživa, ko ženska občuduje njegovo moškost. Njegova največja bolečina je ko ženska omalovažuje njegovo moškost.

NALOGE:

 • PRVA NALOGA. Pohvalite eno od moževih moških lastnosti, preden gre nocoj spat. Bodite pozorni na njegov nasmeh.
 • DRUGA NALOGA. Z vprašanji, ki zahtevajo dolge in premišljene odgovore, in z občudovanjem poskusite doseči, da vam bo mož vsaj pet minut govoril o nekem preteklem dosežku ali prihodnjih sanjah. (Bodite odkrito pozorni in ga med govorjenjem ne prekinjajte s svojimi mislimi.)
 • TRETJA NALOGA. Vsak drugi dan možu iskreno povejte, kako zelo ga občudujete zaradi ene od njegovih vrlin, ki ste jih našteli v okviru naloge prejšnjega tedna. Pri tem se ga dotaknite in se mu nasmehnite. To počnite tako dolgo, dokler ga iskreno ne pohvalite za vse vrline, ki ste jih našteli.

TRETJA SKRIVNOST: Naj bo številka ena. Nežno ga potolažite, če je utrujen ali obupan.

Dobra ženska navdihuje moškega. Briljantna ženska ga zanima. Lepa ženska ga očara. Toda empatična in čuteča ženska ga dobi. 

Fascinantna ženskost nas uči, da mora biti pred našim domom najprej naš mož in nato naši otroci. Naš mož bi moral biti številka ena, naši otroci pa številka dve.

Ti ga narediš za kralja, ti pa postaneš njegova kraljica.

Če mož zapusti svojo ženo zaradi druge ženske, gre vedno za žensko, ki je bolj naklonjena njegovim potrebam. Žensko, ki pomiri njegov prizadeti ponos. Za žensko, ki mu daje nekaj občudovanja.

Raje mu daj samo nasmeh, tolažilne besede in razumevajoče uho. Moški si ne more pomagati, da ne bi globoko vzljubil ženske, ki z njim ravna ljubeče in ga tolaži, ko je po dolgem dnevu utrujen in obupan.

Svojega moža moramo privabiti domov, ne pa ga poskušati prisiliti, da se vrne domov.

Veliko večja verjetnost je, da bo vaš mož uspešno prešel krizo, če boste popolnoma stali za njim, verjeli vanj in mu zaupali.

Ko torej vaš mož utrpi hud udarec v svoj ponos, sočustvujte z njim. Vendar mu tudi povejte, da še vedno verjamete vanj. To je tisto, kar najbolj potrebuje, vaše zaupanje vanj. Ostanite mirni in optimistični. Ne govorite mu, naj šteje svoje blagoslove. Ne ponudite mu nasvetov za reševanje njegovih težav, razen če vas za to prosi. Samo sočustvujte z njim, podprite ga in mu zaupajte.

Ne zmanjšujte njegovih težav in ne delajte, da se zdijo preveč enostavne. Oropali ga boste njegovega potencialnega junaštva. Naj začuti, da ne glede na to, kako velik je njegov boj, ste prepričani, da mu bo uspelo. In karkoli že storite, ne prevzemajte vajeti v svoje roke. Pustite mu, da ima še naprej nadzor.

Možu raje dajte vedeti, da verjamete, da mu bo to uspelo.

Glavna težava večine odvisnikov je slaba samopodoba. Običajno je edini učinkovit način pomoč druge osebe, ki je premagala podobno odvisnost.

Naš prvi zakon ima največji potencial za srečo.

Zaljubljenost je iluzija, začasno stanje. To ni prava ljubezen. Prava ljubezen se ukorenini in raste šele, ko mož in žena zadovoljujeta čustvene potrebe drug drugega.

Za večino moških je njihova spolnost osrednji del njihove moškosti in samospoštovanja. Zato je to področje, na katerem jih lahko že ena sama napačna pripomba globoko prizadene za več let. Po drugi strani pa je to tudi področje, na katerem jih lahko malo občudovanja za dolgo časa močno okrepi.

Rad vas zapeljuje. Vašemu možu je pomembno tudi to, da uživate v njegovi pozornosti.

Nikoli, nikoli ne govorite o kakršni koli spolni izkušnji, ki ste si jo morda delili z drugim moškim. Tudi če vas mož o tem sprašuje. Zagotovite mu, da je on daleč boljši ljubimec, nato pa ne govorite več. Večina moških ne ceni seksa, ki ga je mogoče imeti prehitro. Ne pozabite, da vas radi zapeljujejo.

NALOGE:

 • PRVA NALOGA. Vsaj dvakrat med tednom pozdravite moža, ko pride domov, z nasmehom in v najboljšem ženskem videzu. Naj bo vaš dom miren in urejen. Poskrbite, da mu bo udobno. Prisluhnite mu, če se želi pogovarjati. O svojem dnevu ali težavah govorite šele, ko je že jedel.
 • DRUGA NALOGA. Z lastnimi besedami mu povejte: "Začenjam se zavedati, kako veliko odgovornost imaš, da poskrbiš zame (in za otroke). To zelo cenim. To mora biti veliko breme, ki ga moraš nositi."
 • TRETJA NALOGA. Možu recite: "Želim, da veš, da si najpomembnejša oseba v mojem življenju in vedno boš." (To morate resno misliti in mu nikoli v prihodnosti ne smete dati razloga, da bi o tem dvomil.)

BREZPLAČNO: Mala knjižica smeha in navdiha

Rabiš nekaj za inspiracijo? Za srce? Za trebušne mišice? Nekaj modrosti babic? Ali samo učke spočit’? Vse v knjižici …

Mala knjižica smeha in navdiha
Brezplačna knjižica

.
Zapri

ČETRTA SKRIVNOST: Vloga, ki jo je vašemu možu dodelil Bog, je, da te vodi in skrbi zate. Dovolite mu, da to počne.

Če možu dovolimo, da nas vodi in preskrbi samo s svojimi lastnimi močmi, to močno okrepi njegov občutek moškosti. Zapomnite si, da je to najprijetnejši občutek, ki ga lahko ima moški.

Bolj ko ženske prevzemamo moževo vlogo, manj moškosti se počuti. In bolj moške postajamo mi.

VLOGE, KI JIH JE ŽENSKI DODELIL BOG: spremljevalka, mati, ustvarjalka topline doma

VLOGE, KI JIH JE MOŠKEMU DODELIL BOG: vodja, preskrbovalec, zaščitnik

Večina moških je po svoji moški naravi rojena kot vodje. Nagnjeni so k odločnosti in imajo logične, sposobne misli. Prav tako so tekmovalni, mišičasti in imajo močno željo po odličnosti. Prav tako se ne bojijo pajkov, teme ali čudnih nočnih zvokov. Toda ženske smo drugačne. Po navadi smo intuitivne in skrbne ter potrebujemo varnost. Pogosto oklevamo in si premislimo, ko je treba sprejeti odločitev. Poleg tega imamo močno potrebo po tem, da smo ljubljene in zaščitene. In moškim smo takšne všeč. Zaradi tega se počutijo zaščitniške. Moški radi zaščitijo žensko.

Mi in naši možje smo dve različni polovici ene popolne celote. Če naju združimo, dodamo ljubezen, postanemo čudovita, popolna, zaokrožena osebnost, ki je veliko močnejša od naših dveh ločenih polovic.

Svojega moža moramo podpirati, tudi kadar sprejme končno odločitev, s katero se ne strinjamo. Če pa se z neko njegovo odločitvijo odločno ne strinjate, mu to povejte, vendar z nežnim, ljubečim glasom. Hkrati mu morate tudi povedati, da ga boste, če bo nadaljeval s svojo odločitvijo, še naprej podpirali.

Tudi naši otroci se počutijo varne, če so moške in ženske vloge jasne. Ko je njihov oče spoštovan kot glava družine in ko oče in mati predstavljata enotno fronto. To lahko naše otroke zaščiti tudi pred tveganjem homoseksualnosti. Topel ljubeč oče, ki vodi in spodbuja svojo družino, in nežna, ženstvena mati, ki med odraščanjem ostaja doma, sta skoraj zagotovilo, da bodo naši otroci odrasli v dobro prilagojene odrasle osebe. S tem se strinjajo skoraj vsi otroški psihologi.

Povejte mu, da ga potrebujete in ŽELITE, da vas vodi, ter da mu zaupate. Nato mu predajte vajeti in mu dovolite, da gre. NE VZEMITE JIH VEČ NAZAJ, NE GLEDE NA TO, KAJ SE BO ZGODILO. Stoodstotno ga podprite. Dopustite njegove napake. Pohvalite njegove uspehe. On bo skoraj vedno zrasel v svojo vlogo, vi pa se boste razcveteli v svoji.

Ženskam NE bi smelo biti treba skrbeti za denar. To je vloga moškega.

Moški radi kupujejo stvari za ženske, ki jih imajo zelo radi, kadar si to lahko privoščijo, in tudi kadar si tega ne morejo privoščiti. Zaradi tega se počutijo moško. To jih vznemirja.

Fascinantna ženskost pravi, da finance prepustite svojemu možu. Če jih ne zna upravljati, naj se tega nauči.

Vaš mož se mora počutiti kot 'pravi moški', preden vas lahko globoko ljubi.

Moški ima rad občutek, da ga resnično potrebujete. Da ste odvisni od njega. Da je pomemben. Ko boste odvisni od njega, vas bo ljubil bolj nežno in globoko.

Otroci resnično potrebujejo varen občutek, da vedo, da je 'mama doma' in da je 'vse normalno'. Mi moramo biti tam. Prazen dom v otroku vzbuja negotovost.

NALOGE:

 • PRVA NALOGA. Sestavite "potrdilo o voditeljstvu" iz kartona ali izdelajte kakšen drug simbol voditeljstva, ki bo trajal vse življenje, in ga (po možnosti kot celotna družina) izročite svojemu možu. Povejte mu (in to resno mislite), da boste odslej vsi stoodstotno sledili njegovemu vodstvu.
 • DRUGA NALOGA. Če vodite finance ali katero koli drugo moško vlogo, možu z lastnimi besedami povejte: "Ne želim več te odgovornosti. To je zame breme. Ti si moški. Zate je to veliko lažje."

PETA SKRIVNOST: Moški globoko občudujejo notranjo mirnost in dobroto pri svojih ženah

Noben moški ne more globoko ljubiti mračne, užaljene ženske. Prav tako ne promiskuitetne. Niti hrupne in prepirljive, ki vedno kriči na otroke. Noben moški ne more biti srečen s takšno žensko. Toda vesela, umirjena žena, ki je dobra in plemenita v svoji osebnosti, je za moškega zelo privlačna.

Verjamem, da je brezpogojna ljubezen do drugih ljudi glavna lekcija, zaradi katere smo prišli na Zemljo. Naš cilj je biti veder in vesel, če ne ves čas, pa vsaj večino časa.

Ko popolnoma očistimo svoj um teh bolečih spominov, tako tistih, ki so bili storjeni nam, kot tistih, ki smo jih storili drugim, se začne dogajati čudež. Najdemo vedrino in duševni mir.

Naš duhovni ali podzavestni um je zelo močan, v dobro ali slabo. Naučili se ga bomo uporabljati za dobro. To bomo storili v treh stopnjah:

 • V prvi fazi trajno očistimo svoj um ranjenosti. Bolečin, ki so nam jih povzročile druge osebe.
 • Na drugi stopnji trajno očistimo svoj um krivde. Krivde za bolečine, ki smo jih povzročile drugim.
 • Na tretji stopnji reprogramiramo svoj um s pozitivnimi in spodbudnimi cilji in sporočili. Dobrimi semeni. Nadomestijo plevel. Semena, ki bodo obrodila dobre sadove in nam prinesla vedrino vse dni našega življenja.

Prenehati moramo kriviti druge. Ni naša naloga, da bi sodili svoje starše.

Neodpuščena jeza in zamera do drugih ljudi, zlasti do naših staršev, je glavni razlog za negativna, težko obvladljiva čustva, ki se pojavijo, ko se ne počutimo najbolje. Toda krivda je lahko dobra stvar, če se iz bolečine nekaj naučimo in spremenimo svoje življenje.

NALOGE:

 • PRVA NALOGA: (Prva faza, odpuščanje.) Popolnoma se sprostite. List papirja razdelite v dva stolpca. Na vrh levega stolpca napišite svoje ime. Na vrhu desnega stolpca napišite ime vašega očeta. Nato pod svoje ime v levi stolpec napišite: "Zdaj odpuščam (očetovo ime) za to bolečino." V nasprotni desni stolpec napišite prvo negativno misel ali spomin, ki se pojavi. Še naprej pišite sporočilo o odpuščanju in nasproti vse druge negativne misli ali spomine, dokler se ne pojavijo več in se lahko nasmehnete ter v sebi začutite ljubezen do te osebe. Če je odpuščanje težko, prosite za pomoč. Začnite pri očetu, nato pri materi, nato pri ožjih družinskih članih in nato pri vseh drugih spodaj naštetih osebah, ki so vas morda na kakršen koli način prizadele.
 • DRUGA NALOGA: (Druga faza, kesanje.) Popolnoma se sprostite. Na vrh lista papirja napišite: "Jaz (vaše ime) sem v svojem življenju prizadela naslednje ljudi." Preostali del lista razdelite v dva stolpca in v levi stolpec vpišite imena vseh živih ali mrtvih oseb, ki ste jih kdajkoli prizadeli. V desnem stolpcu pa nasproti vsakega imena na kratko napišite, kakšno je bilo vaše prizadetje. Dodajte imena in po potrebi uporabite več listov, dokler vaša vest ne bo popolnoma čista. Nato pod seznam imen napišite: "Meni (napišite svoje ime) je globoko žal in se kesam za vso bolečino, ki sem jo povzročila tem osebam. Odslej bom do teh oseb še posebej prijazna, kolikor bom le mogla, in se bom ravnala po svoji vesti v odnosu do vseh." Nazadnje, v prihodnjih dneh storite vse, kar je v vaši moči, da se popravite ljudem, ki ste jih prizadeli. Za tiste, ki jim ne morete povrniti škode, prosite Boga, naj jih blagoslovi.
 • TRETJA NALOGA: (Tretja faza, preprogramiranje uma.) Začnite pisati seznam ciljev, ki vsebuje pet pozitivnih, čustvenih ciljev. Svoje slabosti ponovno izrazite kot jasne, pozitivne in podrobne cilje, ki jih želite doseči. Seznam pustite ob postelji in ga preberite vsako jutro in večer. Pri tem si predstavljajte sebe, kako ste dosegli cilj in v njem uživate. Na seznam vključite tudi vsaj eno navdihujoče sporočilo.

ŠESTA SKRIVNOST: Vaša od Boga dana vloga je vloga matere in gospodinje. Uživajte v njej.

Večina žensk, ki ne uživa v materinstvu ali gospodinjstvu, ima bodisi premalo časa bodisi pod vplivom medijev misli, da je skrb za dom neizpopolnjujoče.

Naši naravni ženski instinkti so, da uživamo v materinstvu in gospodinjstvu. Skoraj vse mlade deklice se rade igrajo s punčkami in hišicami za punčke. Rada se pretvarjajo, da so mame.

Naši otroci morajo čutiti, da so pomembnejši od materine kariere. Potrebujejo le, da smo 'tam' kot sonce na nebu. Za naše otroke dom preprosto ni dom, če v njem ni mame.

Življenje je tako bogato in tako prijetno s prijatelji, zlasti z bližnjimi prijatelji. Tudi če imamo samo eno bližnjo prijateljico."

Če si srečna, bo na splošno srečen tudi tvoj mož.

Raziskave so pokazale, da so naši ženski možgani bolj razviti na verbalnem področju. Ženske lahko izrečemo približno 50.000 besed na dan, preden se utrudimo govoriti. Večina moških pa jih zmore le okoli 25.000.

Fascinantna ženskost nas uči, da veliko več dosežemo, če ostanemo doma in gradimo svojega moža in otroke, kot pa če se odpravimo na delo in se pridružimo lovu z moškimi. Noben uspeh v karieri ne more nadomestiti neuspeha v našem domu.

Na splošno smo za svoje može prijetnejše žene, ki se vračajo domov, če imamo čez dan vsaj eno prijateljico, s katero se lahko pogovarjamo, tudi če je to le po telefonu. Bližnji prijatelji so ključnega pomena.

Če ostanemo doma, imamo prosti čas za druženje s prijatelji, uživanje z otroki, branje na soncu, poslušanje glasbe, ustvarjanje ali igranje lastne glasbe, uživanje v svojih hobijih ter razvijanje svojih sposobnosti in izobraževanje.

Moškim je všeč, da imajo dišeč, čist dom z majhnimi ženskimi dodatki tu in tam. Prijetne so sobne rastline, porcelan in stenske slike. Prav tako pa tudi obrtni in umetniški predmeti, zlasti tisti, ki smo jih izdelali sami. Pogosteje pustimo televizijo izklopljeno. Bodimo zanimive za svoje može.

Moški nikoli ne ponižujejo materinstva. Nikoli ne ponižujejo vloge ženske. Moški preveč ljubijo in spoštujejo svoje matere. Zavedajo se, kako plemenito in lepo je materinstvo. To je veličastna vloga. Vloga, ki z zrelostjo naših družin vedno bolj sije. Verjamem, da se naša čast kot matere in žene še naprej povečuje, ko se povečujejo naši potomci, celo vso večnost.

10 PRAVIL ZA VZGOJO URAVNOTEŽENIH OTROK

 1. Dovolite otrokom, da so samostojna osebnost. Učite jih, kaj je prav in kaj narobe, in jih kaznujte, vendar ne poskušajte oblikovati njihove osebnosti v tisto, kar bi radi, da postanejo.
 2. Pohvalite dosežke svojih otrok, ne glede na to, kako majhni so. Pogosteje jih pohvalite kot kritizirajte in jih nikoli ne dražite.
 3. Nikoli ne primerjajte enega otroka z drugim.
 4. Vedno gradite podobo otrokovega očeta.
 5. Bodite pošteni in vedno držite besedo, da vas bodo vaši otroci spoštovali.
 6. Dovolite svojim otrokom, da včasih zmagajo proti vam.
 7.  S svojim možem nastopajte enotno.
 8. Nikoli ne ščitite svojih otrok pred življenjskimi težavami. S premagovanjem težav se razvija značaj.
 9. Naj otroci zaslužijo vso svojo žepnino. Naučite jih zadovoljstva pri delu.
 10. Z zgledom učite otroke moliti in ljubiti Boga.

NALOGE:

 • PRVA NALOGA. Priskrbite si namizni koledarski načrtovalni dnevnik s stranjo za vsak dan (ali podoben pripomoček za načrtovanje) in načrtujte prihodnja dva tedna.
 • DRUGA NALOGA. Če hodite v službo, naštejte vse prednosti, ki jih imate, če se jim odrečete. Prosite moža, naj prebere seznam in vam iskreno pove, kako se počuti.

SEDMA SKRIVNOST: Bodite najboljša verzija sebe. Skrbite za lase, postavo in zdravje. 

Ko ženska združi veselo navdušenje, otroško ponižnost, ženstvenost, seksapil in privlačne lase, postane za moškega nadvse očarljivo bitje, ki se mu skorajda ni mogoče upreti, zlasti kadar se nasmehne.

Za moža, ki ljubi svojo ženo, je nosečnost skrivnostna in izpolnjujoča, celo sveta in posvečena.

Za moškega je zelo privlačno, če vidi svojo ženo, kako se lepotiči in češe svoje dolge lase pred ogledalom. To je izjemno ženstveno.

Če želimo biti za svoje može telesno privlačne, je vadba vse življenje nujna. Sama sem stara 58 let in zelo rada telovadim. Počutim se tako mladostno in fit kot v najstniških letih.

SAMO Z GIBANJEM NA NOGAH POKURIMO TRIKRAT VEČ KALORIJ KOT S SEDENJEM. To je ključ do vitkosti. Zato so aktivni otroci vitki.

Zdi se, da ustvarjanje lepih stvari vedno pomaga ženskemu zdravju. Zato bi morda radi vključili ustvarjalni hobi kot del naše osebne rasti. Pomembno je tudi zgodnje spanje in zgodnje vstajanje. In veliko svežega zraka, tudi pozimi.

Če želimo uživati v trajnem zdravju, se moramo izogibati čustvenim vznemiritvam, kot je jeza, ali celo prevelikemu razburjenju. Ne smemo skrbeti za prihodnost ali se ukvarjati s preteklostjo. Preprosto živimo za ta dan.

Še ena stvar: nikoli ne smemo jemati pomirjeval ali uspavalnih tablet. Vsaj nikoli več kot en teden. So zelo, zelo zasvojljivi. Sproščata nas tudi petje in smeh, obisk cerkve ali poslušanje najljubše glasbe. Vsak dan bi morali poskusiti uživati v kakšni prijetni glasbi. Najpomembneje pa je, da se nasmehnemo. Nasmeh nas razveseli kot nič drugega in zaradi njega je vsaka ženska moškemu videti lepša.

NALOGE:

 • PRVA NALOGA. Prosite moža, naj vam po resnici pove, kakšne dolžine las in kakšne pričeske so vam po njegovem mnenju najlepše, in si jih tako tudi nosite zaradi njega.
 • DRUGA NALOGA. Začnite s prijetnim programom vadbe, ki ga boste lahko nadaljevali vse življenje.
 • TRETJA NALOGA. Priskrbite si nekaj dobrih knjig o prehrani. Pozorno jih preštudirajte in izdelajte uravnoteženo prehrano zase in tudi za svojo družino, če jo bo sprejela.

OSMA SKRIVNOST:  Ženskost moškega navdušuje. To, da se zanašamo nanj, vzbuja njegovo ljubezen.

Veliko žensk dela veliko napako, ko se obnašajo kot moški, da bi si pridobile moško ljubezen in spoštovanje.

Toda resnično ženstvena ženska, ženska, ki je videti in se obnaša ženstveno, je za moškega zelo privlačna in navdušujoča.

Večina nas ima v mladosti veliko ženskosti, vendar jo nekje na poti, ko odrastemo, odložimo ali pa jo iz nas vzgojijo. Ženstvene lastnosti so: odprtost, nedolžnost, ponižnost, zaupanje, odvisnost in brezskrbnost.

Zakaj je naš nasmeh za moškega tako očarljiv? Ker sporoča prijaznost, vedrino in zadovoljstvo. Te ženske lastnosti so za moškega zelo privlačne. Pravzaprav nasmeh večkratno poveča našo privlačnost za moške. 

Ženska nežnost je za moške zelo privlačna, zlasti kadar jo kažemo do otrok ali živali ter celo do rož in rastlin. Ali pa ko ob žalostni ali ganljivi zgodbi potočimo solze.

Kaj moške ne privlači? Stvari, ki jih moški počnejo sami. Kot so pitje alkohola, uporaba kletvic, glasno smejanje, pripovedovanje šal. Skoraj vsako glasno, hrupno vedenje, celo žvižganje, je v očeh moških nežensko. Prav tako premočno stiskanje rok, vožnja tovornjaka ali celo kombija, prevelikega avtomobila, športnega avtomobila z veliko motorja ali vožnja z motorjem.

Obstaja zlato pravilo očarljive ženskosti: OPAZUJTE, KAJ DELAJO Moški, in delajte nasprotno.

Bolj kot karkoli drugega bosta naša izbira besed in ton, s katerim jih izgovarjamo, ustvarila ali razdrla naš zakon. NAŠ JEZIK NAM BO PRINESEL SREČO NA ZEMLJI ALI PEKEL NA ZEMLJI. KLJUČ JE V NAŠIH ROKAH.

Najprej in predvsem moramo premisliti, preden spregovorimo:

 • "Ali je to prijazno?"
 • "Ali je to res?"
 • "Ali je to potrebno?"
 • "Kako se bo ob tem počutil moj mož?"

Ko govorimo, moramo svoje besede oblikovati pozitivno in ljubeče. Ko svoje besede formuliramo pozitivno in jih govorimo ljubeče, naš glas dobi prijeten ton. Sladek in melodičen za moška ušesa. Zelo ženstveno.

Ko nas mož sliši, kako kričimo na otroke, ima to nanj skoraj enak učinek, kot bi kričali nanj. Izgubi spoštovanje do nas. Tako rekoč pademo s piedestala.

Z možem se ne smemo preveč pogovarjati, kadar je zaposlen ali zaseden. Včasih je treba moške pustiti povsem pri miru, na primer ko se osredotočajo na težko nalogo. Moški ne marajo motenj, ko se osredotočajo. 

Za moškega verjetno ni večjega veselja, kot je slišati ženo, ki z veseljem poje. Zakaj? Ker je to zanj kot čisto občudovanje. Sporoča mu, da ste zadovoljni z življenjem, ki vam ga zagotavlja.

Moški naravnost obožujejo ženstvene izraze oči, kot so širjenje oči, njihovo zavijanje ali trepetanje trepalnic. Poleg tega je tu še dekliško premetavanje las. To je za moške očarljivo. Tudi topotanje z nogami, kadar smo jezni, ter prepogibanje rok in obračanje stran z dvignjeno brado. To je za moške očarljivo. Ne sprašujte me, zakaj. Preprosto je.

Moški radi vidijo, da hodimo vzravnane in nasmejane, z lahkimi, kratkimi koraki. Všeč pa jim je, če so ženske graciozne, gibčne in sproščene, kot tahitijske plesalke hula. Brez korakanja ali mahanja z rokami. In enako je z načinom sedenja, ne smemo mahati z nogo čez koleno, kot to počnejo moški. Ali sedeti z razkrečenimi nogami. Ali stati z rokami v žepih.

In čeprav je morda v redu, če moškega tu in tam nežno dražimo zaradi njegovih moških lastnosti, ko je sam, ga nikoli, ampak res nikoli ne smemo dražiti ali se norčevati iz njega v prisotnosti drugih. 

Kaj je moškim všeč? Obleke, volančki in mehkoba. Svetle ali svetle barve in vzorci. Nežne, svilnate tkanine. Lepo in ženstveno. Ko se oblačimo ženstveno, se tudi obnašamo ženstveno. Da, vem, da to ni moderno. Toda ženska moda moškega ne zanima veliko, če sploh. Pravzaprav so nekatera ženska modna oblačila precej moška. Večina pa je ženstvena, vendar še vedno ni tako zelo privlačna za večino moških.

Izogibati bi se morali vsem krojenim slogom. In kakršnemu koli namigu na moškost, kot so manšete, žepi in klopi. Bolj kot smo v oblačenju podobne moškim, manj smo jim privlačne. Moški ponavadi nosijo temna, precej sivkasta in groba oblačila. Zato jim je všeč, da nosimo svetla, pisana, mehka oblačila, ki poudarjajo naše ženstvene obline. Ali oblačila, ki se prelivajo po našem telesu, kot so plaščaste obleke. Svilnate obleke v polni dolžini so lahko zelo privlačne ob družabnih priložnostih. Izogibati se moramo ohlapnim hlačam, kratkim hlačam, plaščem in jaknam iz grobega materiala. ali kakršne koli tkanine, podobne tisti, ki jo nosijo moški, ali vrečastim oblačilom. Ta oblačila za moške niso privlačna.

Moški prav tako ne marajo videti naramnic ali drugega izpostavljenega spodnjega perila. Nikoli ne smemo biti pretirano zapeljivo oblečene. Moški nas bodo sicer opazili, vendar nas ne bodo spoštovali. Moški preprosto ne spoštujejo žensk, ki v javnosti razkrivajo svoja telesa. Moški ne more ljubiti ali spoštovati promiskuitetne ženske, ne glede na to, kako zelo ga morda spolno privlači njeno telo.

Poskusiti bi morali tudi sami izdelati nekaj svojih oblačil. Ženske, ki si same izdelujejo oblačila, zlasti obleke, moški vidijo kot nadvse ženstvene. Še toliko bolj, če doda majhne ženstvene poteze, ki jih je sama oblikovala. Njenemu možu bo všeč, da nobena druga ženska na svetu nima takšne obleke, kot je njena. Zaradi tega je v njegovih očeh še posebej posebna.

Ličila morajo poudariti naš svež, naraven videz, ki je za moške tako privlačen. Najbolje bi bilo, če moški sploh ne bi opazil, da smo naličene.

Tudi parfum in odvečen nakit ustvarjata podobo lažnosti. Resno zmanjšujejo učinek svežine in naravnosti, ki vzbuja moško ljubezen.

Poleg tega kozmetika in nakit nikoli ne moreta tekmovati s toplim nasmehom in ženstvenim, melodičnim glasom. Pogosteje ju celo razvrednotijo.

To, da smo odvisne od svojega moža, lahko nanj premočno vpliva. Vzbuja njegovo najglobljo ljubezen in zaščito. Le malo žensk se zaveda, kako močan učinek ima njihova odvisnost na moškega. Odvisnost je, ko se moškemu zdi, da si želimo njegove moške skrbi in zaščite.

BOLJ KO VAŠ MOŽ ČUTI, DA SI ŽELITE NJEGOVE ZAŠČITE IN NJEGOVIH MOŠKIH SPOSOBNOSTI, BOLJ MU POSTAJATE LJUBEČI IN PRIVLAČNI. Ko ste odvisni od moškega, je njegov moški občutek moči in oblasti zanj navdušujoč, včasih celo premočan. Želi si, da bi vas lahko prijel v naročje in vas za vedno zaščitil.

Če moškega prosite, da vam pomaga pri težkem delu, mu to omogoča, da se počuti moškega, in s tem poveča njegovo ljubezen do vas.

Globoka ljubezen v moškem se razvije, ko moškega prosimo, naj za nas naredi moške stvari. Zato moramo prenehati opravljati moško delo, če je le mogoče. Še posebej takrat, ko so moški naokoli. To vključuje dvigovanje težkih bremen in vse drugo, zaradi česar se počutimo manj ženstvene. Ženska, ki se ne zanaša na moške, ne bo nikoli osvojila moške ljubezni.

Tudi moški igrajo vloge, saj veste. Pretvarjajo se, da so nemočni pri ženskih stvareh, na primer pri previjanju otroka ali pri šivanju gumba. Teh stvari raje ne bi počeli. Vendar jih lahko opravijo, če morajo, tako kot mi lahko opravljamo moške stvari, če moramo.

Zato naj vaši možje in sinovi vedno čutijo, da sta njihova moška pomoč in zaščita potrebni in cenjeni. Naj čutijo, da ne morete shajati brez njih. Moški se radi počutijo tako. Tudi večina nas žensk se tako rada počuti, ko se na to ponovno navadimo.

Ženska nikoli ne bo povzročila, da bi se moški počutil moškega, če se mu bo zdela bolj sposobna kot on ali če bo zmagala v sporu proti njemu.

Inteligentna, izobražena ženska je lahko za moškega zelo fascinantna, če ne omalovažuje njegove moškosti.

NALOGE: 

 • NALOGA ENA. Svojemu možu z lastnimi besedami povejte: "Dragi, zaradi tebe želim postati bolj ženstvena. Prosim, povej mi resnico. Kaj se ti zdi pri meni najbolj neženstveno?" Ko vam bo to povedal, rešitev formulirajte pozitivno, nato pa jo dodajte na svoj seznam ciljev. Vsako leto ponovite prvo nalogo kot novoletno odločitev.
 • DRUGA NALOGA. Ta teden cele dva dni razmišljajte, preden spregovorite, in vsak stavek, ki ga izrečete svojemu možu, oblikujte na pozitiven, ljubeč način. In to z melodičnim glasom in nasmehom. Opazujte razliko v njegovem odzivu.
 • TRETJA NALOGA. V tem tednu vsaj enkrat zapojete možu na glas.
 • ČETRTA NALOGA. Prosite moža, naj pošteno analizira vašo celotno garderobo, vključno z obutvijo, nočnimi oblačili in kopalkami, ter vse skupaj oceni kot žensko ali nežensko. Nato zavrzite ali načrtujte zavrženje vsega, kar se mu zdi nežensko.
 • PETA NALOGA. Naj vaš mož izbere iz knjige vzorcev obleko, za katero meni, da je zelo ženstvena, in jo sam izdela. Če je potrebno, naj vam pri tem pomaga druga ženska. Obleki dodajte nekaj dodatnih ženskih elementov, ki so všeč vašemu možu, da bo obleka edinstvena za vas osebno.
 • ŠESTA NALOGA. Naj vaš mož prevzame nazaj vsaj eno moško nalogo, ki ste jo opravljali vi. Lahko rečete. "Pri tem se ne počutim zelo ženstveno."

DEVETA SKRIVNOST: Da bi vam mož uresničil vaše želje, samo prosite z nasmehom, kot mlado dekle prosi svojega očeta. 

Moški ljubi žensko bolj, če če lahko naredi nekaj, kar jo osrečuje, in ko se lahko zanjo žrtvuje. BOLJ KO BO NAŠ MOŽ ČUTIL, DA NAS OSREČUJE, GLOBLJA BO NJEGOVA LJUBEZEN DO NAS.

Obstaja nekaj stvari, za katere ne smemo prositi in naj bi iz moškega srca prihajale svobodno. To so ljubezen in nežnost ter večina daril.

Svojo hvaležnost moraš pokazati na ženski način. Moški imajo radi, da so tudi odrasle ženske razposajene. Tako kot mlada dekleta. To se jim zdi fascinantno in navdušujoče. Preprosto jim je všeč, da se navdušujemo nad stvarmi, ki jih naredijo za nas. V njihovih očeh je to zelo ženstveno. Uživajo v tem, da nas razvajajo in razvajajo. Naše veselje in naše zadovoljstvo je njihova nagrada.

Formalni "hvala", ali še huje, "To je predrago", ne bo spodbudilo našega moža, da bi bil radodaren.

Zakaj moški ne opravljajo opravil okoli doma?

 • Prvi razlog: Nima energije. Morda je preobremenjen z delom zunaj doma, morda je slabega zdravja ali pa ima veliko prekomerno telesno težo.
 • Drugi razlog: Je depresiven zaradi preobremenjujočih težav. Depresija človeku jemlje energijo in je zelo pogost vzrok za navidezno lenobo.
 • Tretji razlog: Nima znanja in spretnosti ali denarja, da bi naredil, kar je potrebno, in je preveč ponosen, da bi to priznal.
 • Četrti razlog. Do svoje žene čuti zamero in se mu ne zdi, da bi ji na kakršen koli način ugodil.

Kako mu podati svoje mnenje? Začnite z besedami, kot sta "čutim" ali "všeč mi je". Ne uporabljajte besed, kot sta "vem" ali "mislim". To, kar želite povedati, formulirajte z neizzivnimi vprašanji, kot so: "Ali si kdaj razmišljal?" ali "Misliš, da bi (to in to) lahko delovalo?" Vedno mu dovolite, da v pogovoru ostane dominanten. Na primer, ne delajte zaključkov iz tega, o čemer se je razpravljalo, ali ne povzemajte. Dovolite mu, da ima občutek, da je on vodja, vi pa ste njegov svetovalec. Ne govorite, kot da veste več kot on. Ne ponuj preveč predlogov. Ne postavljajte preveč vprašanj.

NALOGA: Pomislite na nekaj, kar si resnično želite in zaslužite, ter moža za to prosite na preprost, neposreden, otroški način. Ko se bo s tem strinjal, mu na živahen, ženstven način pokažite svojo hvaležnost.


DESETA SKRIVNOST: Ravnajte z jezo na ženstven način. 

Včasih se moramo za svoje pravice postaviti po robu moškim. Ta knjiga ne uči žensk, da bi bile podložnice. Moški spoštujejo temperamentno žensko. Takšno, ki se razjezi in se zavzame za svoje pravice, če to počne na nevsiljiv, ženstven način. Moški menijo, da je duhovna ženska precej fascinantna.

Kadar z nami grdo ravna, lahko pokažemo jezo do svojega moža. Ali ko nas žali ali nepravično kritizira. Tudi če nas pretirano obremenjuje ali nas ignorira.

V zakonu ne moremo biti srečni, če možu dovolimo, da z nami grdo ravna ali nas jemlje za samoumevne. Ne govorim o majhnih stvareh. Te je najbolje spregledati. Ali pa jih pustimo, da se kopičijo, preden o njih spregovorimo.

Ko začnemo kričati, se prepirati ali, kar je še huje, preklinjati, vzbudimo moževo lastno jezo. Takoj ubijemo njegovo naklonjenost do nas. Preprosto jo usahnemo. Tako kot če bi čudovito rožo poškropili s sredstvom za zatiranje plevela. Zato moramo svojo jezo vedno izražati na ženstven, nevsiljiv način. Brez kakršne koli grobosti ali grdote. Ne da bi izgubili svoj ženski čar.

Če želimo, ga lahko celo poimenujemo, vendar se prepričajte, da so to MOŽATA poimenovanja, na primer "ti trdosrčni grobijan" ali "ti trmast, trmast moški" ali "ti zver". NIKOLI, NIKOLI NE UPORABLJAJTE NESRAMNIH IMEN, KI UNIČUJEJO MOŠKOT, kot so "neuporaben", "mali človek", "brez upanja" ali "neumen". Lahko rečete naprimer "Kako kruto" ali "Kako podlo" ali "Kako grozno si to storil".

Iskrene solze običajno omehčajo srce vsakega človeka.

Kadar mož z nami očitno grdo ravna, moramo takoj pokazati svoja razburjena čustva. Ne smemo čakati. To moramo izraziti takoj. Če mu takoj sporočimo, da nas njegova dejanja prizadenejo, lahko moški takoj poveže svoja dejanja z vzrokom naše bolečine. Ni se mu treba truditi in razmišljati o tem, kaj bi lahko rekel in naredil.

Moški imajo radi, če smo z njimi odprte in neposredne, če le ne izzivamo njihove moškosti ali voditeljstva.

Iz knjige Skrivnosti fascinantne ženstvenosti (Secrets of Fascinating Womanhood), David Coory; 

knjigo lahko dobite pri Andreju Pešcu >> 

BREZPLAČNO: Mala knjižica smeha in navdiha

Rabiš nekaj za inspiracijo? Za srce? Za trebušne mišice? Nekaj modrosti babic? Ali samo učke spočit’? Vse v knjižici …

Mala knjižica smeha in navdiha
Brezplačna knjižica

.
Zapri