the way of the superior man david deidaPovzetek knjige The way of the superior man, DAVID DEIDA

Odlična knjiga za vse moške, ki želite razumeti ženske, oziroma za vse, ki želite vsaj normalno shajati z njimi.

Knjiga vas zanimivo v začetku seznani z dejstvom, da nikoli ne bo lažje z ženskami, kot je zdaj. Samo razumeti jo morate z nivoja energij (ženska energija je totalno nasprotje moške energije, zato se tudi privlačita).

V bistvu imajo moški le eno funkcijo v zvezi - da nudijo varnost (materialno, čustveno ... ). To je vse. Ženska pa ga pri tem nezavedno preizkuša, mu 'teži', sitnari ... Vse to so testi za moške, da pokažejo ali jo znajo varovati.

Vse to poskušajte razumeti z višjega nivoja, z nivoja energij. Recimo: Ženska mora vedeti, da ste pripravljeni moriti, če je to potrebno. Ampak to ne pomeni, da vas mora videti, kako umorite eno žival, ampak se gre za občutek, ki ga ženska mora imeti, da se počuti varno. To pomeni, da ima občutek, da boste naredili vse, tudi ubijali, če je potrebno, da jo obvarujete. Tu se gre vse le za občutke, marsikdaj tudi povsem nezavedne.

Nekaj kratkih napotkov iz knjige za moške:

 • Nehajte upati, da bo z ženskami kdaj lažje, ker ne bo nikoli.

Če to sprejmete ali ne, žensko 'tečnarjenje' je dejansko njeno največje darilo vam, da se naučite biti stabilni in nuditi varnost ter ljubezen. Ona vse počne samo iz teh razlogov.

Zakaj se ženska pritožuje zaradi nepomembnih stvari? Kar naenkrat se nekaj jezi, pritožuje, pa sploh ni nobenega logičnega vzroka? Ker na tak način pokaže, da jo je strah in da ima pomanjkanje ljubezni, ima občutek, da je ne ljubite dovolj. Kaj narediti v takem trenutku? Nikar se ne derite nazaj (tako dobi samo še manjši občutek varnosti), nikar je ne skušajte z logičnim pogovorom umiriti, ampak ji samo pokažite, kako zelo jo imate radi. Ne rabite to dokazovati z besedami, ker ženske bolj dojamejo čustva kot besede, ampak jo objamite, jo poljubite, jo kar najbolj ljubeče poglejte in presenečeni boste, ko se bo (spet - brez logičnega razloga) kar nekako omehčala in pomirila.

 • Živite z odprtim srcem, tudi če lahko zato boli.

Če pa ne boste, pa tudi nazaj ne boste dobili srca. Ženska vas bo najprej preizkusila ali je vredno odpreti srce za vas.

 • Živite tako, kot da je vaš oče mrtev in z njim tudi njegovi napotki in pričakovanja.

Veliko fantov nekaj počne, ker to pričakuje njegov oče, ker se tako dokaže očetu. Ampak to ni vaš glavni namen v življenju. Vsak moški mora najprej nujno imeti nek 'glavni namen' v življenju, za katerim teži. Ženske to nujno potrebujejo pri moškem - da se poteguje za nek višji cilj in je popolnoma predan njemu. Ampak to mora biti iskreno vaš namen, vaša želja in ne pričakovanja vašega očeta in želja po dokazovanju očetu.

 • Nikoli ne spremenite mnenja in odločitev samo zato, da zadovoljite žensko.

Mnogo moških dela ogromno napako, ker spremeni odločitev zato, ker je njegova punca rekla, da se ji zdi druga odločitev boljša. V kolikor se bo takoj strinjal z njo in spremenil odločitev, bo sicer za trenutek bila ženska zadovoljna, ampak z vidika energij ji tako daste vedeti, da niste stabilna oseba, da se na vas ne more zanesti, da ji posledično ne morete nuditi varnosti.

Kaj torej narediti? Poslušajte njeno mnenje, ga upoštevajte, ampak končno odločitev vedno določite vi na podlagi vaših prepričanj. Morda bo res da bila nezadovoljna v tistem trenutku, a čutila bo, da ji lahko nudite stabilnost in varnost. Zavestno se bo morda pritoževala, podzavesto pa tako navezala na vas, da bo težko kadarkoli odšla stran. Ker ženske potrebujejo moško varnost in stabilnost. Tista, ki trdi drugače, se upira prirojeni naravi, kateri pa ne more nikoli oporekati.

 • Vaš 'glavni namen' v življenju mora biti za vas bolj pomemben kot vaša partnerska zveza.

Spet, ženske tega ne bodo priznale, ampak dejansko ne želijo, da so na prvem mestu. Težko razumeti, ampak poglejmo primer: Fant gre v vojsko, se poslavlja od svoje drage, oba jokata, punca mu reče, da si želi, da bi ostal z njo, on odgovori, da to ve, da jo ima rad in da bi rad ostal z njo, ampak mora iti v bran domovini ... To je primer, kako je moški svoj glavni namen (obramba domovine) postavil pred punco. In punci je to nezavedno všeč in tak moški jo privlači. Če bi ji v tistem trenutku fant odgovoril: "Ti si mi bolj pomembna od domovine, zato bom ostal doma s teboj," bi ji v tistem trenutku bilo to všeč, a tak moški  jo ne privlači, ji ne daje občutka varnosti, saj ni stabilen pri svoji odločitvi.

 • Kar storite ženski, storite iz ljubezni. Ne iz koristolubja, ne iz jeze ... zgolj iz ljubezni.

Ženske imajo izjemno dobro razvit 'notranji čut', ki ga moški nimajo. Ženska preprosto ve, kaj si resnično globoko v sebi mislite, kaj čutite in kaj ji dajete (govorimo spet iz vidika energij). Tudi če se vi dokazujete, kako ste pogumni, in nudite varnost in ji to vsak dan poveste, ona bo preprosto čutila ali ste globoko v sebi res sposobni dajati varnost ali ne. Zato vse počnite iz ljubezni. Tudi če bo kakšno dejanje napačno, vam ga ženska ne bo zamerila, če bo čutila, da je vse storjeno iz ljubezni.

 • Ne predlagajte ji, kako naj reši svoje čustvene probleme.

Se vam je kdaj zgodilo, da je ženska govorila o nekem problemu (za vas popolnoma nepomemben), vi ste ji želeli pomagati in ste ji svetovali, kaj naj naredi, kar naenkrat pa nepričakovano začne prepir? Pa saj ste ji želeli pomagati, na koncu ste pa vsega vi krivi?! Ženska ne potrebuje svetovalca. Če ga, vam bo pa to jasno povedala. Ona skoraj vedno že vse odgovore in rešitve pozna, vendar potrebuje nekoga, ki ji ponudi roko, ko jo potrebuje. Res je, verjetno je ne potrebuje ravno zdaj, ker je problem res nepomemben. Nezavedno pa preizkuša ali ste vi tisti, ki ji lahko ponudite to oporo. Zato takrat potrebuje vas, da se ji čustveno približate, poskušate razumeti njene težave (čeprav za vas popolnoma nesmiselne), jo potolažite, jo razumete ... To je vse, kar rabi, da se bo počutila varno ob vami.

 • Ženska se želi sprostiti v vašem vodenju in določanju poti.

Nobena ženska iskeno ne želi biti glavna v zvezi, ne želi odločati v vsem (spet, tega ne bodo priznale). To so ženske povzele v današnjem času, ker ne najdejo moških, ki bi znali dobro voditi in biti glavni. In ker ženske to nujno potrebujejo, so se same tega naučile (v bistvu so se naučile, kako delovati z več moške energije v ženskem telesu). A prav vsaka ženska bi se najbolj ženstveno in ljubeče počutila ob moškem, ki daje varnost, ki jo vodi.

 • Ženske so čustvena bitja, moški so logična bitja.

Zato nikoli ne poskušajte logično razumeti, zakaj se ženska obnaša tako kot se. Kadar je ne razumete, pomislite, česa ji manjka in kako ji to lahko date - ali varnost ali ljubezen.

 • Ženska čustva ves čas valovijo.

Kaj to pomeni? Določen dan so izjemno in skoraj nenormalno prijazne in ustrežljive do vas, drug dan pa popolno nasprotje, tečne, nesramne, zoprne ... Tako pač je in drugače ne bo. Ene to pokažejo bolj, druge manj. Vaša naloga je, da ko se ta čustveni val 'zlomi' (slaba volja), da ji pomagate priti čustveno spet na vrh tega vala - da ji nudite stabilnost, ki jo potrebuje in ne 'valovite' skupaj z njo.

 • Ženske ljubijo 'morilca' v vas.

Nikar ji ponoči ne recite: "Nekaj ropota, pojdi pogledat, kaj je narobe ... " Ta ženska bo kmalu odšla stran ali bo nesrečna z vami. Ženska mora vedeti, da jo boste zavarovali, ne glede na vse, da boste ubijali, če je treba. Tudi če nikoli ni trenutka, ko bi se morali izkazati s hrabrostjo, mora imeti občutek, da ste sposobni 'ubijati'. Zato so ženskam tako privlačni moški, ki se kdaj pretepejo. Sicer ve, da to ni v redu (da se moški pretepa), ve pa tudi, da jo bo tak moški obvaroval. Načeloma ni pomembno ali zmaga v boju ali ne, pomembno je dejstvo, da je pripravljen iti v boj.

Če boste moški s svojo moško energijo znali ženski ves čas nuditi globoko varnost in ljubezen (ona vas bo pri tem nezavedno ves čas preizkušala - z raznim godrnanjem, čustvenimi izpadi, pritoževanjem ... ), bo ženska naredila skoraj vse ali pa vse za vas. Ženska, ki iskreno čuti dovolj varnosti in ljubezni od svojega moškega, ga bo 'nosila po rokah ves čas'.