.
veliki-panda-in-majceni-zmaj-james-norbury 2Nekaj lepih misli iz knjige Veliki panda in majceni zmaj, James Norbury

"Kaj je pomembnejše?" je vprašal veliki panda, "pot ali cilj?" "Sopotniki," je rekel majceni zmaj. 

"Preveč sem zaposlen, da bi opazoval cvetove," je rekel majceni zmaj. "Razlog več, da jih pogledaš," je odvrnil veliki panda. "Kdo ve, ali bodo jutri še tu." 

"Veliki panda," je rekel majceni zmaj, "všeč mi je, kako z mano potuješ, kako me poslušaš in kako se z mano pogovarjaš. Najbolj od vsega mi je všeč, kako se ob tebi počutim."

"To drevo je preživelo težke čase," je rekel majceni zmaj. "Res je," je pritrdil veliki panda, "vendar je še vedno tu. In to močnejše in lepše."

"Napake pomenije, da poskušaš," je rekel veliki panda. "Ne odnehaj."

"Rad bi spremenil svet," je rekel majceni zmaj. "Začni z naslednjo osebo, ki bo potrebovala tvojo pomoč," je odvrnil veliki panda. 

Če se trudiš za srečo drugih, jo boš morda našel tudi sam. 

Ljubezen ne potrebuje pojasnila. 

"Spet sva zašla," je rekel veliki panda. "Ko jaz zaidem, mi pomaga, če se vrnem na začetek in se poskusim spomniti, zakaj sem začel," je pojasnil majceni zmaj. 

"Kaj naredim, če srečam ljudi, ki ne bodo marali mene ali stvari, ki jih počnem?" je vprašal majceni zmaj. "Nadaljuj svojo pot," je rekel veliki panda. "Bolje je izgubiti druge kot samega sebe." 

"Moja roža ..." je zastokal majceni zmaj. "Vse stvari enkrat minejo, mali. Prav zato so tako dragocene."

"Listje umira," je rekel majceni zmaj. "Ne bodi žalosten," je odvrnil veliki panda. "Z jesenjo nam narava pokaže, kako lepo je lahko, če zmoremo preteklost pustiti za sabo."

"Škoda, da tega drevesa nisva posadila že pred mnogimi leti," je rekel majceni zmaj. "Predstavljaj si, kako veliko bi že bilo." "Zdaj sva ga posadila," je odvrnil veliki panda. "To je pomembno."

"Ne morem več," je rekel majceni zmaj. "Nič hudega," je rekel veliki panda. "Jutri bova poskusila znova."

"Ne znam razložiti, kako se počutim," je rekel majceni zmaj. Veliki panda se je nasmehnil. "Nič hudega. Vsega ne moreš izraziti z besedami."

Nekaj lepih misli iz knjige Veliki panda in majceni zmaj, James Norbury