Pred kratkim mi je g. Dušan Olaj (podjetje DUOL) dal zanimiv izziv. "Začni pisati o zgodbah neuspeha. Iz teh se lahko bistveno več naučimo kot iz zgodb uspeha, katere sedaj širiš." Tokrat torej nekaj neuspehov in izzivov, s katerimi so se soočali ljudje, ki so se močno zapisali v zgodovino.
 

Brezplačna E-knjiga:  NEUSPEHI USPEŠNIH
Česa se lahko naučimo iz neuspehov vseh tistih, ki so danes resnično uspešni in kako lahko to pomaga uspeti nam?

Neuspehi uspešnih
Brezplačna E-knjiga - česa se lahko naučimo iz neuspehov (tudi drugih).

Zapri

 

Colonel Sanders – njegov slavni recept peke piščanca je bil zavrnjen več kot 1000krat, preden ga je sprejela ena restavracija in tako se je začel Colonelov imperij.

Henry Ford – njegova prvi dve podjetji sta propadli preden je ustanovil slavni Ford Motor Company in postal en izmed treh najbogatejših in najbolj slavnih ljudi tistega časa.

Walt Disney – je bil odpuščen, z razlogom, da mu manjka izvirnih idej in domišljije.

Richard Branson – nima zgolj uspešnih produktov. Med drugim je ustanovil tudi Virgin Cola in Virgin Vodka, katera sta zgolj neuspela poizkusa.

Thomas Edison – učitelji so mu rekli, da je preneumen, da bi razumel karkoli. Imel je več kot 9000 neuspelih poizkusov, preden je iznašel žarnico. Kasneje je rekel, da to ni bil niti en neuspeli poizkus, ampak ga je vsak poizkus naučil nekaj novega, torej so bili to zgolj koraki do uspeha.

oprah winfrey neuspehi

 

Winston Churchill je ponavljal 6. razred osnovne šole.

Marilyn Monroe je bila odpuščena iz FOX produkcijske hiše, ker je njen producent trdil, da ne zna igrati in ni privlačna.

Albert Einstein – ko je bil majhen, so ga imeli za umsko zaostalega. Njegove ocene v šoli so bile tako slabe, da so mu učitelji dejali, naj odneha, saj v življenju ne bo dosegel ničesar …

Mark Cuban – preden je uspel (prodal svoje podjetje gigantu Yahoo), je bil neuspešen pri mnogih opravilih, celo kot natakar (ni znal odpreti steklenice vina) in kuhar. O svojih napakah je povedal: "Ni pomembno, kolikokrat se zmotiš, Pomembno je, da imaš vsaj enkrat prav. Velikokrat sem bil 'idiot', a vsakič sem se nekaj novega naučil."

Michael Jordan ni bil sprejet v košarkarsko moštvo v srednji šoli - šel je domov, se zaklenil v sobo in jokal. “Zgrešil sem preko 9000 strelov na koš v moji karieri. Izgubil sem skoraj 300 tekem. 26krat mi je bil zaupan odločilen zmagovit met … in sem zgrešil. Grešil in izgubljal sem znova in znova v svojem življenju. In prav zato sem uspel!”

j k rowling neuspehi

 

Včasih, ko berem tovrstne zgodbe, pomislim: "Pa da nam ne bi uspelo, ki smo imeli prav čudovita otroštva, lepo življenje in podane vse možnosti za dosego prav vsega, kar si naš um zamisli in srce začuti?"

Več primerov neuspehov uspešnih in bolj bistveno - kaj se lahko iz njih naučimo, si preberite v brezplačni e-knjigi NEUSPEHI USPEŠNIH: 

Brezplačna E-knjiga:  NEUSPEHI USPEŠNIH
Česa se lahko naučimo iz neuspehov vseh tistih, ki so danes resnično uspešni in kako lahko to pomaga uspeti nam?

Neuspehi uspešnih
Brezplačna E-knjiga - česa se lahko naučimo iz neuspehov (tudi drugih).

Zapri