Najbolj zabavno potovanje!

Obožujem naravo. Ampak Kalifornija na južnem delu, kjer sem se zadrževala, v bistvu nima nič kaj za pokazati, kar se tiče narava. Večinoma puščava. Zato me je bilo morda malo strah tega potovanja, če sploh bo zame ...

No, zelo pozitivno me je presenetilo! 🙂

Naravnih znamenitosti res skoraj da ni, imajo pa veliko zabave, dogajanja, šovov, predstav ... Samo VAU lahko rečem! Ja, tako kot v filmih.

kalifornija-zda-768x431

V spomin se mi je vtisnil mail prijateljice, katera me je vprašala po treh stvareh, zato bom tudi tako predstavila to potovanje.

1. "What was the most memorable place you saw?"

Universal studio, zagotovo! Največja produkcija hiša, kjer ti prikažejo, kako snemajo filme. Noro! Američani so res zanimivi, ko ti želijo nekaj pokazati. Pri nas bi tako zadevo prikazali na dokaj dolgočasen način, s skuhoparnimi podatki, uradnimi razlagami ... Kaj pa oni? Naredili so mini mesto, kjer se zadržuješ in obiskuješ različne predstave, prikaze, ti uredijo še par vlakcev za zabavo, nekaj filmskih junakov, ki te ogovarjajo, nekaj predstav na ulici ... Mah noro! Ves dan ti mine kot bi mignil!

Najbolj me je navdušila enourna vožja z vlakcem po lokacijah, kjer so snemali Jurski park, Razočarane gospodinje ... Scena iz kartona! Ja, hiške od razočaranih gospodinj so postavljene iz kartona in to samo prva stena, zadaj pa podložen karton. Ste to vedeli? Jaz nisem.

Potem so nas s tem vlakcem zapeljali v tunel, kjer so nam dali občutek, kot da smo sredi Jurskega parka - 3D prikaz z dejanskimi vonjavami, špricanjem vode, premikanjem vlakca, na katerem smo bili ... To se niti ne da opisati. .. Niti slikati, niti posneti ... Tu se gre le za občutke, izkušnjo, ki je nikoli ne pozabiš.

Še bolj zanimivo mi je bilo v tunelu, kjer so nam prikazali potres v podzemlju. No, približno se lahko to vidi na posnetku:

2. "What was the most memorable person you met?"

V Las Vegasu sem se pogovarjala z milijonarjem. Žal se ne spomnim njegovega imena. A zapomnila sem si njegove besede. Razlagal mi je, zakaj je največ milijonarjev ravno v Ameriki, kaj je tam drugače kot v Evropi, ali je lažje uspeti v ZDA kot kje drugje, ali in kako so ljudje drugačni ... Dolga, nekajurna debata, zato morda enkrat drugič o tem, ok? Ja vem, zdaj vas pa sploh zanima, kaj je povedal ... 🙂

3. "What was the best memory you have?"

Pila sem kavo v prijetnem lokalu na Hollywood street, se pogovarjala z natakarjem, kateri me je kmalu vprašal, kaj so pa moje sanje. Vau. Takrat sem postala pozorna.

V Los Angelesu, sploh na predelu Hollywooda, se ljudje ne pogovarjajo, kako je država "bedna", kako je življenje težko, kakšna kriza je, kdo je umrl in katera firma je spet propadla ... kot je to nekako v grozni navadi Slovencev. Ne, tam se pogovarjajo o SANJAH! Kaj so tvoje sanje? Če nekdo reče, da bi rad postal miljarder ali da bi šel na Luno, se mu nihče ne smeji. Ne. Vprašajo ga: "Res? Super! In kakšen je tvoj plan? Si že kaj naredil na tem?"

In ravno glede tega so ljudje tako drugačni. Energija je za posel ODLIČNA! Vsi nekaj sanjajo, želijo si uspeti in živijo v tem duhu. Ja, res jih na koncu večina ne uspe, kot si želijo, ampak če pogledamo povprečje, jim gre bolje kot Slovencem.

IMG_4710-768x431

Poleg vsega tega pa sem videla Disneyland (res pravljično), se potila v Dead Valleyu, se zabavala v Las Vegasu (čudovite ogromne stavbe, polno lučk ponoči ... vau!), občudovala hiše slavnih, pila gromozansko veliko kavo, kot je njim v navadi, jedla hitro hrano (ok, velika pomanjkljivost tega dela sveta), skoraj dala lupčka Elvisu Presleyu (ok, priznam, bila je lutka) ...

Toliko stvari se je zgodilo v teh 14-ih dneh, da kar ne vem, kaj bi še povedala ... To je res potovanje, katerega morate izkusiti, da ga razumete.

In na koncu: Ne, še vedno se ne odselim iz naše čudovite Slovenije! 

V Kaliforniji pa nisem bila le enkrat! 🙂 Rezultat naslednjih potovanj je knjiga Ameriški milijonarji so spregovorili ... Več o knjigi na tej povezavi >>

Ameriški milijonarji so spregovorili