Maldivi so nekaj najlepšega, kar sem v življenju videla. Nikakor ni možno opisati občutke, ki sva jih imela, ko sva stopila s speed-boata (pripelje ta na otok, kjer bivaš nekaj dni) in zagledala te lepote ... Take barve morja sem videla le v risankah, tako da kar nisem mogla verjeti, da tak raj res obstaja.

Kdor fotografira na potovanjih, ve, da so nekateri kraji na slikah mnogo lepši kot v resnici, spet drugje pa nikakor ni možno ujeti te lepote v sliko. No, taki so Maldivi. Slika ni niti pol tako lepa kot je to v resnici. In kako prijetna energija ...

maldivi

Maldivi so sestavljeni iz mnogo majhnih otočkov. Na nekaterih otokih so hoteli (ponavadi en hotel na enem otoku), nekateri so pa še vedno nedotaknjeni. Midva sva bivala 6 dni v svojem bungalowu na otoku, ki je bil dolg 2,5 km in širok 1,2 km. 

Mnogi so me opozarjali, da mi bo kmalu postalo dolgčas na Maldivih, ampak to nikakor ne drži. Hoteli ponujajo toliko različnih aktivnosti, da bi brez težav imela cel mesec napolnjen z aktivnostmi. Na žalost sva imela le 6 dni, tako da sva poizkusila snorklat (neverjetne barve rib in koral!!!), smučati na vodi, peljala sva se z njihovimi čolni, igrala tenis, se en dan malo razvajala v spa centru, en dan so naju zapeljali na samotni otok in naju tam pustili 4 ure (neprecenljivo!!) ...

Ta samotni otok je bil res neka posebna izkušnja. Peljejo te pol ure stran od hotela na otok, kjer ni popolnoma nič (malo grmovja in nekaj ptic), kjer ni nikogar, otok pa je dolg približno 1 km in širok nekaj 100 metrov. Temu rečejo "Robinsonski izlet" in zagotovo ustreza imenu.

Prehitro je minilo ... Nekaj slik: